Για τη ζύμη
2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρια του νερού μπίρα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
μεθυσμεναΓα τη γέμιση:
μαρμελάδα (της αρεσκείας μας)
καρύδια ψίχα
Σιρόπι
2 ποτήρια νερού
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά
Για επικάλυψη
Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι ,το μπέικιν και τη μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
2. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
3. Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη να δέσει.
4. Παίρνουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
5. Βάζουμε μάσα στο κάθε μπαλάκι 1/2 κ.γ. μαρμελάδα και καρυδόψιχα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , μέχρι να ροδίσουν.
7. Αφήνουμε τα μεθυσμένα να κρυώσουν.
8. Ποτίζουμε το καθένα χωριστά με το σιρόπι.
9. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο το καθένα χωριστά . 10. Αφήνουμε τα μεθυσμένα μέσα στο ταψί για 10 περίπου ώρες.
ΔΕΙΤΕ
(ΕΔΩ)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου
άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με
χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και
ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ
διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον
ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα
λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε
μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή
σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ
παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου