Για τη βάση:
250 γρ μπισκότα Digestive
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη κρέμα cheesecake:
700 γρ. τυρί κρέμα
70 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
200-250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
1/2 πακέτο Digestive για επικάλυψη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα αναμιγνύετε καλά με το βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το καλά σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση, ή σε ένα τσέρκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και ύψος τουλάχιστον 4 εκ.
Για τη κρέμα cheesecake: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά προσθέτοντας σταδιακά, σιγά-σιγά, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει η κρέμα και γίνει σαν σφιχτή σαντιγί. Σταματάτε το μίξερ.
Αδειάζετε τη κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, στρώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να παγώσει. Μετά ξεφορμάρετε, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού στα τοιχώματα, τη κόβετε σε μερίδες, γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε.
Προαιρετικά τη γαρνίρετε και περιμετρικά με μπισκότα digestive, τα οποία φροντίζετε να τα κόψετε οριζόντια στη κάτω πλευρά τους για να γίνουν επίπεδα.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν
ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις
στους φίλους σου.
Σε
μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή
γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο
ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες
άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση.
Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο
ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να
κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων!
Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε
καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου