άκρων (δοκίμασε να απλώσεις βαζελίνη στις πατούσες πριν κοιμηθείς, φόρα κάλτσες και το πρωί θα έχεις τα πιο απαλά πόδια – εγγύηση). Κατά πόσο όμως είναι ιδανική γαι την καθημερινή φροντίδα του προσώπου;
Πως λειτουργεί;
Το ότι είναι παράγωγο πετρελαίου ίσως να σε τρομάζει λίγο, είναι όμως ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα που μπορείς να έχεις.
«Είναι ιδανική για ξηρά χείλη, αγκώνες, χέρια, φτέρνες και άλλα σκληρά σημεία του σώματος» τονίζει η δερματολόγος Jessica Krant.
Φράζει όμως τους πόρους της επιδερμίδας σου; «Η σύσταση της είναι πολύ βαριά και υψηλή σε ιξώδες για να εισέλθει και να φράξει τους πόρους» επισημαίνει ο χημικός Nick Morante. «Η βαριά σύσταση της κρατάει μακριά από την επιδερμίδα τους ρύπους και παράλληλα την ενυδατώνει» προσθέτει.
Κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη για ώρα καθώς παγιδεύει την υγρασία στα ανώτερα στρώματα της.
Γεμίζει τα κενά των ρυτίδων και δίνει λεία και ομαλή όψη στην επιδερμίδα.
Είναι όμως ασφαλής;
Καθώς τα περισσότερα υποπροϊόντα ορυκτών καυσίμων δεν είναι φυτικά (σχηματίζονται από οστά δεινοσαύρων!), η χρήση της βαζελίνης έχει ξεσηκώσει διαμάχες. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να έχουν δείξει ότι κάνει κακό, πολλοί διαφωνούν με τη χρήση της. Ωστόσο για αυτούς που δεν προτιμούν τη βαζελίνη υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις με φυτικά προϊόντα. Κανείς δεν μπορεί, όμως, να διαφωνήσει ότι είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν ενυδάτωσης.
Η γνώμη της beauty editor
Μπορείς να δοκιμάσεις τη χρήση της σε εποχές που η επιδερμίδα σου έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης και υγρασίας (όπως σε περιόδους με πάρα πολύ κρύο ή αντιστοίχως με πολλή ζέστη) ως θεραπεία κάνοντας ένα διάλειμμα από τη συνήθη ενυδατική σου κρέμα. Aλλά:
Απόφυγε τη χρήση της στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σου, αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα.
Μην τη χρησιμοποιείς για την καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου σου υπό κανονικές συνθήκες.
Προτίμησε μία ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στο δέρμα σου, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένες για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, με τους κατάλληλους ενυδατικούς παράγοντες (υαλουρονικό οξύ, αλόη, q10 κ.λπ.).
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου