Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ - H συνταγή της ημέρας: Ριζότο με σπαράγγια και γαρίδες

Το ριζότο γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με την προσθήκη κρέμας γάλακτος και το ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι. Δοκιμάστε το!
Γεμάτο αρώματα και διαφορετικές γεύσεις, αυτό το πιάτο με θαλασσινά και σπαράγγια φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Χρήστου Τζιέρα.



Υλικά

120 γραμμ. ρύζι Αρμπόριο
40 ml ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμός γαρίδας
5-6 γαρίδες Nο2 καθαρισμένες
6 σπαράγγια
200 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμμ. βούτυρο
30 ml κονιάκ
Ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαράγγια για 3 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό και πάγο, για να κρυώσουν. Στη συνέχεια κόβετε το κάτω σκληρό μέρος των σπαραγγιών και το πετάτε.

Κόβετε, επίσης, σε ροδέλες το κάτω μέρος των σπαραγγιών που έχει μείνει και αφήνετε ως έχουν τις κορυφές τους. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τις γαρίδες και τις φλαμπάρετε με κονιάκ. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι με ελαιόλαδο σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμη λίγο, περίπου για 2 λεπτά. Σβήνετε με λευκό κρασί και αφού απορροφηθεί συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 14 λεπτά προσθέτοντας σιγά σιγά τον ζωμό της γαρίδας. Σε αυτό το σημείο βάζετε μέσα τις γαρίδες, τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 3 λεπτά.

Σβήνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, ανακατεύοντας και δίνοντας στο ριζότο μια χυλωμένη υφή. Τέλος, σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο σοτάρετε τις κορυφές των σπαραγγιών, τα αλατοπιπερώνετε και τα προσθέτετε στο πιάτο, δίνοντας έτσι μια επιμέρους γεύση.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις