Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας από τον Πέτρο Συρίγο

Ο σεφ μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια, τα οποία συνοδεύει με σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια.



Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6

Για τον κιμά
1 κιλό ανάμικτος κιμάς (70% μοσχαρίσιος – 30% χοιρινός)
150 γραμμ. γαλέτα ή φρέσκο ψωμί
60 γραμμ. ελαιόλαδο
15 γραμμ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
10 γραμμ. ψιλοκομμένος δυόσμος
2 γραμμ. μοσχοκάρυδο
150 γραμμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο στο μπλέντερ
Αλάτι, πιπέρι
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σάλτσα
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
100 γραμμ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Διαδικασία

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά, τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μετά ζυμώνουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 γραμμ., αλευρώνουμε ελαφρώς και τηγανίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα υλικά και φτιάχνουμε τη σάλτσα. Το τελευταίο 5λεπτο προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν μια τελευταία βράση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό και σερβίρουμε.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.