Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Κρασάτο χταπόδι κατσαρόλας

Υλικά
1.5 κιλά (περίπου) χταποδι κομμενο σε μπουκιτσες
240 ml ελαιόλαδο

10 ξερα κόκκινα κρεμμύδια μικρά, χαραγμενα στα 4 (οχι εντελως κομμενα)
15 ml ζαχαρη
120 ml λευκο κρασί
1 μεγαλη ντοματα
120 ml κονιακ
120 ml ξίδι μπαλσάμικο
1 φύλλο δαφνης
5 κοκκους μπαχάρι
1 κ.σ. μελι
πιπερι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μεχρι να μαλακώσουν και να διαλυθουν ελαφρως

Προσθέτουμε τη ζαχαρη. Αφου ανακατέψουμε καλά, θα προσθέσουμε και το χταποδι, το οποιο θα το σωτάρουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο το μελι και το πιπέρι. Το αφήνουμε σε μετρια φωτια μεχρι να μαλακωσει το χταπόδι. Ανεβάζουμε για λίγο την ενταση της φωτιας εως οτου να αποροφηθούν τα υγρα και να πυκνώσει η σαλτσα και μετά σβήσουμε το φαγητό.

Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Έτοιμο

 
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις