1 χοιρινό ζαμπόν από μπούτι 3 κιλά περίπου
50 γρ. ζάχαρη καστανή
40 ml πετιμέζι
40 ml μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
ολόκληρα γαρίφαλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Τη λαδώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε στο χοιρινό μικρούς ρόμβους 5mm βάθους και στο κέντρο κάθε ρόμβου βάζουμε ένα γαρίφαλο. Το τοποθετούμε στο ταψί και το αλείφουμε με το 1/3 του μείγματος ζάχαρης.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου [ανάλογα με το βάρος του κρέατος] αλείφοντας άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με το υπόλοιπο μείγμα. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
ΔΕΙΤΕ
(ΕΔΩ)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου