Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

Υλικά
500 γραμμάρια ζυμαρικά (ταλιατέλες, κοχύλια ή οτι σας αρέσει)
150 γραμμάρια καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
35 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, κομμένες

1-2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1/4 κουταλιά μουστάρδα (αν βρείτε wholegrain καλύτερα)
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές βότκα
2 κουταλιές διαφορά αρωματικά (εγώ έβαλα θυμαρι, δενδρολίβανο, μέντας και άνηθο)
Αλάτι και πιπέρι
Παρμεζάνα για σερβίρισμα (αν θέλετε)
Εκτέλεση
Ψήνετε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Τα στραγγίζετε κατω από κρύο νερό.
Σε ενα μεγαλο τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες.
Προσθέτετε τα αρωματικά, τη μουστάρδα και την κρέμα και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τον σολομο, τη βότκα και τον χυμό λεμόνι. Αλατοπιπερώνετε και σιγοψηνετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, ανακατεύετε να πάρουν μια βράση.
Σερβίρονται ζεστά! Αν θέλετε πασπαλίζετε με παρμεζάνα από πάνω!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις