Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Συμβουλές για πετυχημένα σπιτικά μελομακάρονα!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων από το ψήσιμο σπιτικών μελομακάρονων.
Το άρωμα τους πλημμυρίζει το σπίτι και η θέα τους στον δίσκο σε προκαλεί… Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά που θα πρέπει να γνωρίζουμε για να μας αποζημιώσει το αποτέλεσμα.

Πρώτα απ όλα, χρειαζόμαστε πολύ καλά υλικά: αλεύρι άριστης ποιότητας, παρθένο ελαιόλαδο, καλό μπράντι και θυμαρίσιο μέλι, που εξασφαλίζουν τέλεια γεύση.

Δεύτερον, δεν κάνουμε πειραματισμούς με τις ποσότητες των μπαχαρικών. Προσθέτουμε ακριβώς όσα λέει η συνταγή, γιατί διαφορετικά, τα μελομακάρονά μας θα πικρίσουν.

Τρίτον, δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα τα μελομακάρονα, γιατί θα γίνουν ινώδη.

Τέταρτον, φροντίζουμε να τα πλάθουμε ισομεγέθη και καλοσχηματισμένα, γιατί έτσι ψήνονται και σιροπιάζονται καλύτερα.

Πέμπτον, χρησιμοποιούμε, αν μπορούμε να βρούμε, αλισίβα. Κάνει τα μελομακάρονα πιο τραγανά.

Εκτον, και πολύ σημαντικό. Σιροπιάζουμε πάντα τα μελομακάρονα ζεστά με κρύο σιρόπι!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις