Μπορεί η Κυβέρνηση να δίνει τα πάντα στους Σκοπιανούς και ο Ζάεφ να προκαλεί συνεχώς με τις ομιλίες του, όμως κάποιοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας.
Όπως διαβάζουμε στο popsm.gr, στο site δηλαδή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, την 7η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της προδοτικής «Συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διαδικασία άρχισε με μακρά, ψιθυριστή
αγόρευση της εισηγήτριας Συμβούλου Επικρατείας, κ Αικ. Χριστοφορίδου κι έτσι ένα μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας δεν ακούστηκε από το κοινό και τους συνηγόρους.
Η πρόεδρος κ. Αικ. Σακελλαροπούλου διηύθυνε μέσα σε κλίμα έντασης, προσπαθώντας να μειώσει την διάρκεια αγόρευσης των δύο συνηγόρων μας», δίνοντάς τους συνολικά 15 λεπτά(!) για να υπερασπιστούν την Μακεδονία. Στην αίθουσα δημιουργήθηκε πρόσθετη ένταση, όταν το κοινό χειροκρότησε μία εκ των συνηγόρων μας. Η πρόεδρος διέκοψε την δίκη, αποχώρησαν οι δικαστές και ζητήθηκε να φύγει το κοινό. Ο κόσμος παρέμεινε ακλόνητος και η πρόεδρος αναγκάστηκε να επανέλθει και να συνεχίσει την διαδικασία.
Ο συνήγορος κ. Χρήστος Παπασωτηρίου κατακεραύνωσε και αποδόμησε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αποδεικνύοντας την αντισυνταγματικότητα και την ακυρότητά της, καταγγέλλοντας ότι: καταργεί την λαϊκή κυριαρχία που προβλέπει το Σύνταγμά μας, συνιστά σφετερισμό εξουσίας, παραβιάζει την διεθνή νομολογία και τη Σύμβαση της Βιέννης, ειδικά την διεθνή αρχή της ισότητος. Τέλος κατέθεσε συγκεκριμένα δεδικασμένα του Συμβουλίου Επικρατείας με τα οποία αποδεικνύονται παλαιότερες παρεμβάσεις του επί βλαπτικών κυβερνητικών νομοθετημάτων.
Δυστυχώς, λόγω του πρωτοφανούς για τέτοιο θέμα περιορισμού χρόνου εκ μέρους της προέδρου, δεν συζητήθηκαν εξίσου σημαντικά θέματα όπως αυτό της Ελληνικής μειονότητας στο κράτος των Σκοπίων, τα οποία όμως τεκμηριώθηκαν και κατατέθηκαν με ανάλογα υπομνήματα στους δικαστές.
Η κα Ειρήνη Μαρούπα τόνισε ότι αυτή η υπόθεση για τους δικαστές είναι η σημαντικότερη της ζωής τους, καθώς απειλείται η απόσχιση της Μακεδονίας μας και ο διαμελισμός της Ελλάδος. Είπε ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το Υπουργικό Συμβούλιο ή την Βουλή να υπογράψει και συνεπώς η πράξη του είναι εξόχως παράνομη, ενώ εκκρεμεί εναντίον του μήνυση για εθνική προδοσία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Ανέφερε ότι η «Συμφωνία» καταργεί την ελληνική κυριαρχία στην Μακεδονία μας, θίγει ανεπανόρθωτα τα δικαιώματα των μοναδικών Μακεδόνων Ελλήνων, και βασίζεται σε διεθνώς γνωστά ψεύδη.
Κατήγγειλε ακόμη ότι η «Συμφωνία» πρέπει να καταργηθεί αμέσως και όχι όταν θα έχει επιφέρει ανεπανόρθωτες καταστροφές στη χώρα μας. Κάλεσε το δικαστήριο να πάρει θέση επί της ουσίας και να μην κρίνει βάσει του τύπου. Είπε ακόμη ότι «οι δικαστές δεν μπορούν να κρίνουν ερήμην του λαού». Έκλεισε λέγοντας ότι η χώρα μας απειλείται με μία καταστροφή ανάλογη της Μικρασιατικής, η οποία κατέληξε στην Δίκη των έξι. Επακολούθησαν χειροκροτήματα και η προαναφερθείσα διακοπή.
Τεράστια αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της κυβέρνησης οι οποίες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δικαιολογήσουν όλες της ενέργειες των κ. κ. Κοτζιά και Τσίπρα, προβάλλοντας το παντελώς αστήρικτο, ότι οι διεθνείς συνθήκες της χώρας μας δεν κρίνονται.
Και, ενώ η πρώτη διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν τα σύνορα της Ελλάδος γιατί είναι εξασφαλισμένα από διεθνείς συνθήκες, με πιο γνωστή αυτή του Βουκουρεστίου, η δεύτερη είπε το πρωτάκουστο ότι δεν υπήρχαν σύνορα μεταξύ Ελλάδος και πρώην Γιουγκοσλαβίας ή Σερβίας μετά το 1913, και τα έθεσε τώρα η «Συμφωνία των Πρεσπών». Το κλίμα για την κυβέρνηση δεν είναι καλό καθώς πολλοί εκ των δικαστών δείχνουν συγκλονισμένοι και αντίθετοι με την «Συμφωνία». Είναι βέβαιο ότι το σώμα αμφιταλαντεύεται.
Ο αγώνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, όσος χρόνος και αν απαιτηθεί και με οποιεσδήποτε συνθήκες.
Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Όπως διαβάζουμε, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Το Νομικό Πλαίσιο για την Ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Στην κατάμεστη από ευαισθητοποιημένους πολίτες αίθουσα οι ομιλητές καθήλωσαν το κοινό με τις εύστοχα τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κα Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Γεώργιος Τάτσιος και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Γεώργιος Πουρνάρης.
Πλήρως κατατοπιστικές ήταν οι εισηγήσεις σχετικά με το υπόβαθρο της «συμφωνίας» των Πρεσπών από τον συγγραφέα-ερευνητή κ.Γεώργιο Ρωμανό και τον κ.Βενιαμίν Καρακοστάνογλου. Ο καθηγητής γεωστρατηγικός αναλυτής κ.Κωνσταντίνος Γρίβας εξήγησε με σαφήνεια τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα είναι αντικείμενο «πόθου» από αντικρουόμενα συμφέροντα στα ευρύτερα Βαλκάνια.
Την εκδήλωση έκλεισε το νομικό επιτελείο της ΠΟΠΣΜ και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο κ.Χρήστος Παπασωτηρίου και η κα Ειρήνη Μαρούπα, που ανέλυσαν τους 20 λόγους για τους οποίους οι κ.δικαστές στο ΣτΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ακυρώσουν την «συμφωνία» στις 7 Δεκ. 2018 και να δικαιώσουν τον μακεδονικό Ελληνισμό.
Το ενδιαφέρον του κοινού εκφράστηκε με τις υψηλού επιπέδου ερωτήσεις προς τους ομιλητές και η εκδήλωση έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκομένων να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο.
Σε όλους τους παρευρισκομένους διανεμήθηκε το εξαιρετικό σύγγραμμα του Γιώργου Ρωμανού με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παραχώρησε την αίθουσα ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ!
Εκπρόσωποι Τύπου ορίζονται:
ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος (τηλ 6983498377)
η ποινικολόγος κα Ειρήνη Μαρούπα (τηλ. 6977429977)
η ποινικολόγος κα Ειρήνη Μαρούπα (τηλ. 6977429977)
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Τάτσιος Γεώργιος Κωστίκα Άννα
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την σημαντική παρέμβαση του κ. Κ. Γρίβα:
Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες
ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Όπως ήδη έχουμε επισημάνει, φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η αλλαγή στάσης από το Ποτάμι όσον αφορά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Ενώ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν υπέρμαχος της συμφωνίας των Πρεσπών και στην κυβέρνηση είχαν σίγουρες τις ψήφους του κόμματός του στη Βουλή όταν έρθει η συμφωνία, πλέον τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν δραματικά για τον Αλέξη Τσίπρα που βλέπει το Ποτάμι να αλλάζει κατεύθυνση.
Οι προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ φαίνεται πως ήταν η αφορμή για τον κ. Θεοδωράκη για να ξανασκεφτεί τις «συμμαχίες» και πλέον είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ακόμα και της καταψήφισης της συμφωνίας στο Κοινοβούλιο.
Άλλωστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Αμυράς τόνισε πως θα ζητήσει από τον κ. Θεοδωράκη να επανεξετάσουν ως κόμμα της στάση τους ενώ προέβλεψε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και στη σχέση με τη ΝΔ.
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε και ο Σπύρος Λυκούδης, γεγονός που μαρτυρά τον σκεπτικισμό μεταξύ των έξι βουλευτών του κόμματος απέναντι σε μια συμφωνία που είχαν πει ότι (κατά πλειοψηφία) θα ψηφίσουν.
Τονίζουμε πως οι έξι βουλευτές είναι πολλοί και η κυβέρνηση πόνταρε πολλά σε αυτούς για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Real News, αυτό που επισημαίνουν στο Ποτάμι είναι ότι «πρώτα θα δούμε τα επίσημα κείμενα του νέου Συντάγματος των Σκοπίων και μετά θα καθορίσουμε τη στάση μας».
Μάλιστα, για πρώτη φορά την Παρασκευή (07/12), μετά από ένα ακόμα εθνικιστικό παραλήρημα από τον Ζόραν Ζάεφ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έθετε όρους για τη στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση Τσίπρα να ζητήσει από την σκοπιανή ηγεσία να δεσμευτεί επισήμως και με σαφήνεια ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα. Αυτή ακριβώς τη στάση, πολιτικοί παράγοντες την ερμηνεύουν ως έναν ελιγμό ώστε σε δεύτερη φάση να ολοκληρωθεί η αλλαγή στάσης του κόμματος.
ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ
Είναι προφανές πως η αλλαγή στάσης του Ποταμιού δημιουργεί «ντόμινο» πολιτικών εξελίξεων.
Με τον κίνδυνο να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή να είναι πιο ορατός από ποτέ, ενισχύονται τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Θυμίζουμε ότι οι διαδικασίες στα Σκόπια θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο και άμεσα η «καυτή πατάτα» περνάει στα χέρια της Ελλάδας.
Γι’ αυτό και στο Μαξίμου επικρατεί πανικός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του την Παρασκευή ζήτησε από τις «προοδευτικές» δυνάμεις «να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη». Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στο Ποτάμι λέγοντας ότι θα πρέπει να ζυγίσει τα δεδομένα και να αποφασίσει όχι με όρους κοντόφθαλμους αλλά με βάση μια θέση αρχών.
Οι τελευταίες εξελίξεις και η έντονη φημολογία για καταψήφιση της συμφωνία των Πρεσπών από το Ποτάμι, φουντώνει εκ νέου τα σενάρια συνεργασίας Μητσοτάκη – Θεοδωράκη πριν ή μετά τις εκλογές.
Το μετά λίγο ως πολύ μπορούμε να το υποθέσουμε, αν και εφόσον μπει φυσικά το Ποτάμι στη Βουλή. Το πριν όμως; Πώς μπορούν να συνεργαστούν Σταύρος και Κυριάκος προεκλογικά; Μήπως με μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ; Θα δείξει… οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές το απόμενο διάστημα.
ΔΕΙΤΕ
(ΕΔΩ)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου