Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Το ΝΑΤΟ Απείλησε Την Σερβία: «Εάν Μπείτε Στο Κόσοβο, Να Είστε Έτοιμοι Για Δεύτερο 1999» – Σχέδιο Πούτιν Τέθηκε Σε Ισχύ

Σφοδρή αντίδραση του ΝΑΤΟ στα σερβικά σχέδια εισβολής στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, είχαμε μέσω της KFOR και αξιωματούχων του ΝΑΤΟ για δεύτερη φορά, μετά την πορεία του σερβικού τραίνου της ειρήνης πριν από ένα χρόνο.  

«Εάν η Σερβία αποφασίσει για οποιονδήποτε λόγο με τις δυνάμεις της να επέμβει στο Κοσσυφοπέδιο, θα εισέλθει σε ανοιχτό πόλεμο, όχι με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, αλλά με τις μονάδες της KFOR και το ΝΑΤΟ»διαμήνυσαν νατοϊκοί αξιωματούχοι στο Βελιγράδι.
Η άμεση και αυστηρότατη απειλή έγινε παρουσία της σερβικής πολιτικής ηγεσίας στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια συναντήσεων ανώτερων εκπροσώπων του σερβικού κράτους, με μέλη των ισχυρότερων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
«Πολλοί διπλωμάτες ενδιαφέρθηκαν πολύ για το γεγονός ότι το Βελιγράδι υλοποιεί μια πολιτική προκλήσεων ως προς το Κόσοβο», δήλωσε μια καλά ενημερωμένη πηγή στη σερβική εφημερίδα Novosti.
«Στην ίδια συνάντηση Σέρβων και Αμερικανών και λοιπών αξιωματούχων, εκφράστηκε προς την σερβική πλευρά, η έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της Σερβίας να θέσει σε στρατιωτική ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις της», πρόσθεσε διπλωματική πηγή.
Εκπρόσωπος δε ενός εκ των ισχυρών κρατών μελών του ΝΑΤΟ δεν απέκλεισε τη δυνατότητα «ένοπλης» σύγκρουσης Σερβίας και συμμαχίας.
Ο δυτικός διπλωμάτης τόνισε ότι η KFOR έχει ως κύριο καθήκον να διατηρεί τις σερβικές δυνάμεις μακριά από το Κοσσυφοπέδιο.
«Οι ηγέτες της Σερβίας γνωρίζουν καλά ότι οποιοδήποτε σχέδιο στρατιωτικής παρέμβασης των δυνάμεών της δεν θα ξυπνήσει μόνο την αντίδραση της Πρίστινα, αλλά των ισχυρότερων κρατών μελών το υΝΑΤΟ.
Οι ηγέτες της Σερβίας το γνωρίζουν. Η Πρίστινα, έχοντας επίγνωση της στρατιωτικής κατωτερότητας της, σχεδόν ποτέ δεν κινείται ανεξάρτητα με δικές της ενέργειες, αλλά  διαβουλεύεται πάντα με τις διεθνείς ξένες δυνάμεις και τους πολιτικούς ηγέτες τους», αναφέρει ανώτατη νατοϊκή ασφαλείας.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Σερβίας έθεσε τέρμα στο καθεστώς ύψιστης ετοιμότητας των σερβικών ενόπλων δυνάμεων, αφού γύρισε από το ταξίδι του από την Μόσχα όπου συζήτησε το μέλλον της περιοχής φέρνοντας μαζί του ένα σχέδιο ρωσικής εμπνεύσεως.
Πληροφορίες στον ρωσικό τύπο αναφέρουν ότι Ρωσία και Σερβία ετοιμάζουν το σχέδιο «Μεγάλη Σερβία», υλοποιώντας το, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποσχίστηκαν τα κομμάτια που απάρτιζαν την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, ειδικά το Μαυροβούνιο, το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και το σερβικό τμήμα της Βοσνίας.
Αυτό το «σχέδιο” αναφέρει ταραχές, ανυπακοή των σερβικών αρχών σε Κόσοβο-Βοσνία-Μαυροβούνιο, στα όποια σχέδια εισόδου ειδικά στο ΝΑΤΟ, ενώ στην συνέχεια το μενού θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη σερβικού αντάρτικου με ρωσικά όμως όπλα.
Σε οποιαδήποτε επέμβαση του ΝΑΤΟ τόσο στο Κοσσυφοπέδιο όσο και στην Βοσνία (σε περιοχές Σέρβων), όπως και στην ΠΓΔΜ όπου το VMRO ετοιμάζει «ανυπακοή» στο Ζάεφ και στα σχέδια του, θα επέμβει ο ρωσικός στρατός από θάλασσα πιθανόν μέσω Μαυροβουνίου, με την δημιουργία «σερβικού θύλακα» μέχρι τα λιμάνια για ανεφοδιασμό.
Με αυτό το σκεπτικό η Μόσχα ως εγγυήτρια δύναμη στον ΟΗΕ, απόφαση του οποίου θα απαιτηθεί για οτιδήποτε νόμιμο στις δύο «χώρες», θα δύναται να επέμβει ανά πάσα στιγμή όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πούτιν περί ασφάλειας όλων των Σέρβων από την Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος φέρει βαρέως την πολιτική του προκατόχου του Γιέλτσιν στα Βαλκάνια, διότι τότε δημιουργήθηκε αυτό το σκηνικό που βλέπουμε σήμερα, με την προετοιμασία αλλαγής των συνόρων και την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.
Όλα αυτά τα σενάρια όμως, αφορούν και την Ελλάδα, η οποία θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, ειδικά στα βόρεια σύνορα της, διότι θα αναγκαστεί να προσέχει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα: α. αυτό του Αιγαίου με την Τουρκία και β. αυτό της ΠΓΔΜ, η οποία οδεύει ολοταχώς σε διάλυση και ένωση του δυτικού της μέρους με την Αλβανία.
Η  Ρωσία και o Πούτιν ετοιμάζουν, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ένα μεγάλο παιχνίδι στον προνομιακό τους χώρο που είναι η βαλκανική χερσόνησος, με στόχο την εκδίωξη στο μέτρο του δυνατού των ΗΠΑ από ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία για να περάσουν οι ρωσικοί αγωγοί του Turk Stream και όχι το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο και ο αγωγός East Med.  
Αυτός ο λόγος «σηκώνει” ακόμα και ένοπλη σύρραξη στην περιοχή μας σε μια κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας δια αντιπροσώπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις