2 ψαρονέφρια, 500γρ. περίπου το καθένα
12 φέτες μπέικον
2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας τριμμένο θυμάρι
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τυλίγετε το καθένα περιμετρικά με μία φέτα μπέικον την οποία στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψαρονεφριού από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.
Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση.
Αφού αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρετε το ψαρονέφρι στα πιάτα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μουστάρδας. Συνοδεύετε με πουρέ καρότου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου