Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Μυδοπίλαφο με αρωματικά χόρτα

Είμαι διάσημη για το μυδοπίλαφο που φτιάχνω και θέλω να μοιραστώ μαζί σας το μυστικό της επιτυχίας του:εκτός από το λευκό κρασί, βράζω το ρύζι  σε ζωμό από ψάρι ή θαλασσινά .
Αντικαθιστώ,δηλαδή, μισό περίπου ποτήρι νερό με ζωμό. Αν δεν έχω δικό μου βάζω ένα «σπιτικό» ζωμό ψαριού knorr.




Υλικά

1/2 ματσάκι μάραθο

1/2 ματσάκι άνιθο

2 κουταλιές της σούπας μυρώνια

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο

10 φρέσκα κρεμμύδια

1/2 κούπα ελαιόλαδο

500 γραμμ. μύδια καθαρισμένα

25-30 μύδια με το κέλυφός τους

1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο

1 κούπα λευκό, ξηρό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μάραθο, τον άνιθο, τα μυρώνια, το κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα πράσινα τρυφερά φυλλαράκια τους. Αν δεν βρούμε, τα αντικαθιστούμε με αποξηραμένα μυρωδικά. Πάντως δεν είναι το ίδιο. Εγώ τα έχω σε γλαστράκια. Καθαρίζουμε τα μύδια με το κέλυφος -αν δεν είναι κατεψυγμένα πρέπει να τρίψουμε τα κελύφη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι -αν έχουμε μαντεμένιο ακόμα καλύτερα- σωτάρουμε στο λάδι όλα τα μύδια. Τα σβήνουμε με το ζουμί τους. Τα αφήνουμε πέντε λεπτά ακόμα να αχνιστούν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε ζεστά. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το ρύζι. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε 2 κούπες βραστό νερό και μια κούπα κρασί. Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο κατά βούληση και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να σωθούν όλα τα υγρά. Αδειάζουμε το ρύζι με τα μυρωδικά σε βαθιά πιατέλα, και από πάνω προσθέτουμε τα μύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις