Η Ράνια Κολιού από τη Λαμία μας ρωτάει: «Το σπίτι μου δεν έχει καθόλου ηχομόνωση, για την ακρίβεια, ακούγονται τα πάντα ακόμα και όταν μιλάς κανονικά και στον πάνω όροφο και στο
διπλανό διαμέρισμα. Το σπίτι χτίστηκε το 2000 και δεν γνωρίζω τι έχει γίνει με την κατασκευή. Έμεινα σε πολλά σπίτια αλλά σ' αυτό που είναι ιδιόκτητο μάλλον την «πατήσαμε». Είναι σχετικά χαμηλοτάβανο οπότε δεν μπορώ να χάσω πολύ ύψος. Είδα κάτι κόλλες ηχομόνωσης, υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάτι; Τι εναλλακτικές υπάρχουν»;
Σε ένα σπίτι που αποφεύγετε να μιλήσετε άνετα για να μην μοιραστείτε τα προσωπικά σας θέματα με τα γειτονικά διαμερίσματα ή αν ακούτε φωνές και ήχους της καθημερινότητας που δεν προέρχονται από το δικό σας διαμέρισμα, τότε είναι λογικό να μην νιώθετε το σπίτι δικό σας, ακόμα και αν είναι ιδιόκτητο. Δυστυχώς για εσάς δεν υπάρχει εύκολη λύση αλλά ακόμα κι αν την βρείτε, δεν σας την προτείνουμε.
Σίγουρα υπάρχουν φορές που οι γείτονες είναι θορυβώδεις και εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.
Το πρόβλημα της έλλειψης ηχομόνωσης είναι αρκετά περίπλοκο και κοστίζει αρκετά χρήματα για να λυθεί. Αρχικά θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με κάποιο μηχανικό ή εταιρεία με εξειδίκευση στην ηχομόνωση. Το πρώτο βήμα είναι να γίνει ηχομέτρηση, για να μπορέσετε να έχετε τα ακριβή μεγέθη του ήχου (θορύβου) που θέλετε να μονώσετε ή να απορροφήσετε ώστε να συνταχθεί η ανάλογη μελέτη και να προσδιοριστούν τα κατάλληλα υλικά. Μετά, με τη χρήση εξειδικευμένων συνεργείων θα γίνει η κατάλληλη κατασκευή ώστε να λυθεί σωστά το πρόβλημά σας.
Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, η χρήση μιας «μαγικής» μπογιάς που θα σας βοηθήσει γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα ακούγεται πολύ καλή, αλλά αν και μπορεί να βελτιώσει λίγο την κατάσταση ή να έχει κάποια μικρά αποτελέσματα, δεν θα σας λύσει το πρόβλημα. Αν μια μπογιά μόνο ήταν ικανή να προσφέρει ηχομόμωση, τότε δεν θα καταφεύγαμε σε ποιο ουσιαστικές και κοστοβόρες λύσεις. Για το μέγιστο αποτέλεσμα θα πρέπει να επενδύσετε περιμετρικά τους τοίχους και το ταβάνι με ειδικά ηχομονωτικά υλικά -τα οποία θα καθοριστούν από τη μελέτη, όπως σας αναφέρουμε πιο πάνω- και στη συνέχεια θα κρυφτούν με επένδυση γυψοσανίδας με ειδικές ηχομονωτικές προδιαγραφές. Μόνο τότε σίγουρα θα έχετε ηχομονώσει το σπίτι σας. Παρόλα αυτά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να «χάσετε» περίπου 7 εκατοστά χώρου από κάθε σημείο του σπιτιού που θα γίνει αυτή η κατασκευή.
Αν σας ενοχλεί πάρα πολύ ο θόρυβος τότε θα πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα.
Αν η οκοινομική σας κατάσταση δεν επιτρέπει τέτοιου είδους έξοδα τότε σας έχουμε και μια άλλη πιο απλή και φτηνή λύση η οποία σίγουρα θα βελτιώσει την κατάσταση. Αγοράστε κόλλα σιλικόνης και τοποθετήστε την σε όλα τα κενά του σπιτιού. Σκεφτείτε από ποια σημεία περνάει ο ήχος και βάλτε την κόλλα σε αυτά. Το ποσοστό επιτυχίας μπορεί να φτάσει και το 90%.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Γράφει ο Δημήτρης Δρίζος Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση της καταδίκης γνωστού Έλληνα ηθοποιού, για διακίνηση μεταναστών.
-
Κάποια αρσενικά δεν μπορούν να αποδεχτούν το «όχι», μιας γυναίκας.
-
Σε μια προσωπική αποκάλυψη προχώρησε για πρώτη φορά ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.
-
Αντώνης Κανάκης: “Αυτό είναι Tραγικό” – Tο “σκληρό” σχόλιο για τον “Εκατομμυριούχο” του ΑρναούτογλουΣτην πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα», ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του σχολίασαν με χιούμορ μια ερώτηση που παίχτηκε στον αέρα του τηλεπαιχνι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου