την κουζίνα και την μαγειρική. Παρόλα αυτά το να φτιάξει κανείς την τέλεια ομελέτα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ή μαλλόν… θέλει τρόπο.
Η λέξη ομελέτα προέρχεται από την γαλλική λέξη omelette. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να πει κανείς αν η ομελέτα είναι γαλλική συνταγή μιας και πολλοί αρχαίοι λαοί έφτιαχναν πιάτα που περιελάμβαναν αυγά μαγειρεμένα σε τηγάνι. Με την παρόδο των χρόνων το πιάτο αυτό έχει τελειοποιηθεί και νέες τεχνικές μαγειρέματός του έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.
Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε ομελέτα σαν επαγγελματίας; Διαβάστε παρακάτω.
Πρώτο Βήμα: Προετοιμασία
Τα αυγά μαγειρεύονται πολύ γρήγορα πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε γύρω σας όλα όσα θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την ομελέτα σας. Πιο συγκεκριμένα αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχετε ψιλοκόψει τις πιπερίες ή τα μανιτάρια σας ή να έχετε προμαγειρέψει υλικά όπως είναι τα λουκάνικα και το μπέικον.
Δεύτερο Βήμα: Χτυπήστε τα αυγά
Δύο-τρία αυγά είναι αρκετά για μια ομελέτα. Χτυπήστε τα αυγά σας αργά-αργά προσθέτοντας και λίγο νερό έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτη η ομελέτα σας. Αφού τα χτυπήσετε προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Τρίτο Βήμα: Προθερμάνετε το τηγάνι
Ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι αυτό που χρειάζεστε για την τέλεια ομελέτα. Προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού βούτυρο και ανάψτε το μάτι σας στο μέτριο προς δυνατό.
Τέταρτο Βήμα: Προσθέστε τα αυγά
Όταν το βούτυρο ζεσταθεί ρίξτε μέσα την ομελέτα σας.
Πέμπτο Βήμα: Αφήστε την να μαγειρευτεί
Με μια σπάτουλα γυρίστε την ομελέτα σας προσεκτικά αφού την αφήσετε λιγότερο από 1 λεπτό να μαγειρευτεί από τη μια μεριά. Η ομελέτα σας θα πρέπει να είναι πανέτοιμη μέσα σε 1-2 λεπτά.
Έκτο Βήμα: Βάλτε ό,τι πρόσθετο θέλετε
Οι επιλογές σας είναι άπειρες. Επομένως διαλέξτε ό,τι σας ευχαριστεί. Προσθέστε μπέικον, λαχανικά, τυρί και ό,τι άλλο θέλετε στο κέντρο της ομελέτας σας.
Έβδομο Βήμα: Ώρα για δίπλωμα
Με τη βοήθεια της σπάτουλας διπλώστε την ομελέτα σας πρώτα από τη μια μεριά και ύστερα από την άλλη, σχεδόν σαν να τυλίγετε ένα δώρο.
Όγδοο Βήμα: Κάντε το αναποδογύρισμα
Με τη βοήθεια της σπάτουλας πάντα σπρώξτε την ομελέτα σας και γυρίστε την έτσι ώστε να κάτσει ανάποδα στο πιάτο σας με τα διπλωμένα μέρη της προς τα κάτω. Η ομελέτα σας είναι έτοιμη για φάγωμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου