8 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου, ή μία σκελίδα λιωμένη
1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ( κατά προτίμηση παρμεζάνα)
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μικρή χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε το αυγό με αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ( ή το λιωμένο σκόρδο). Σε ένα ξεχωριστό πιάτο, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το άλλο κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ( ή το μισό λιωμένο ) και την παρμεζάνα. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε μαζί το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Αλείφουμε με περίπου τα 2/3 του παραπάνω μίγματος ένα μέτριο ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια. Βουτάμε κάθε στήθος κοτόπουλου στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια, στο μίγμα με τα ψίχουλα του ψωμιού. Τα τοποθετούμε πάνω από τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου. Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.