Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΕΛΛΗΝΑ ΑΦΟΥ ΤΟ 2019 ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ! Τσακαλώτος: Μόνιμες φορολογικές ελαφρύνσεις από το 2019

"Δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης, η Ελλάδα είναι στρατευμένη από εξωτερικές κρίσεις"


Για τις μόνιμες μειώσεις των φόρων από το 2019 ο λόγος του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου σε συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής", συνεχίζοντας στο δρόμο που χαράστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε την περασμένη Πέμπτη αντίστοιχη δήλωση
.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι "η δική μας θέση ήταν και παραμένει και αυτό θα καταγραφεί και στο Μεσοπρόθεσμο, ότι όχι μόνο φθάνουμε στο 3,5%, αλλά δημιουργούμε οικονομικό χώρο για φορολογικές ελαφρύνσεις / αυξήσεις δαπανών (ή μείγμα αυτών) για κάθε έτος μεταξύ 2019 και το 2022. Δηλαδή πέρα ​​από τα 700 εκατ. - που αναφέρθηκαν τον περασμένο πρωθυπουργό - τα οποία θα οδηγήσουν σε συνεχείς φορολογικές μειώσεις από το 2019, θα υπάρχει επιπλέον χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις και τα επόμενα χρόνια που θα διευρυνθεί κάθε χρόνο. Άρα, κάθε χρόνο από το 2019 και μετά θα έχουμε μια ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική ".

"Δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης"

Ο Υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι δεν χρειάζεται, δηλώνοντας ότι «προφανώς και οι εξελίξεις στην Ιταλία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των αγορών, αλλά η Ελλάδα είναι στραμμένη από εξωτερικές κρίσεις». Παράλληλα, κ. Ο Τσακαλώτος επικαλείται προς το παρόν το "μαξιλάρι" των αποθεματικών, το οποίο "καλύπτει και σε περιστασιακές αναταραχές των αγορών", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.  
Αναφορικά με το χρέος, επισημαίνει σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες ότι η Γερμανία είναι βασικός παράγοντας, αλλά υπάρχει η απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου του 2017, στην οποία καταγράφεται το γενικό πλαίσιο ελάφρυνσης του χρέους. Επισημαίνεται ότι η ιδιαίτερη σημασία της ρητής αναφοράς ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές. «Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι οι οίκοι αξιολόγησης εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε καταλαβαίνουμε γιατί λέω ότι, ενώ η Γερμανία έχει σημαντικό ρόλο, ο ρόλος αυτός είναι μέσα σε ένα περιορισμένο πλαίσιο», συνεχίζει.
Ο κ. Ο Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι η καταστροφή δεν επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα υπάρχουν και ότι σε κανένα περιθώριο δεν θα προχωρήσει η απαλλαγμένη αμοιβής ". Σημειώνει ότι θα καταγραφεί και στο Μεσοπρόθεσμο ότι «όχι μόνο φτάνουμε το 3,5%, αλλά δημιουργούμε οικονομικό χώρο για φορολογικές ελαφρύνσεις / αύξηση των δαπανών (ή ένα μίγμα αυτών) για κάθε έτος μεταξύ 2019 και 2022». Εξηγεί ότι δηλαδή, «πέραν των 700 εκατ. -που ανέφεραν τον Πέμπτη ο πρωθυπουργός- που θα οδηγήσουν σε συνεχείς φορολογικές μειώσεις από το 2019, θα υπάρχει επιπλέον χώρος για συνεχείς παρεμβάσεις και τα επόμενα χρόνια, που θα διευρυνθεί κάθε χρόνο ».
Στις εκλογές του 2019, τονίζει, ο κόσμος θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ του «συνολικού και συγκεκριμένου προγράμματος» της κυβέρνησης που περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομίας και του προγράμματος της ΝΔ, «το οποίο είναι ένα σύνολο γενικοτήτων είμαι επιμελής) όπου όλα γυρίσουν γύρω από μειώσεις φόρων, τα οποία υποτίθεται ότι θα είναι εφικτά γιατί θα υπάρξουν εξαιρετικά υψηλές ρυθμοί ανάπτυξης ». Σχολιάζει το γεγονός ότι «το μόνο σημείο που ο κ. Ο Μίττωτακης γίνεται σαφής, είναι όταν μιλάει για το πόσο καταστροφικά θεωρεί τα εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ».
Ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την πεποίθηση ότι «είμαστε πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης» για το ονοματολογικό για τη Φιλανδία.
ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Σε σχέση με την συνύπευση με τους ΑΝΕΛΛ., Αναφέρεται ότι «όταν συνυπάρχουν πολιτικές δυνάμεις με διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές, τότε η σύνθεση των απόψεων γίνεται ένα παιχνίδι της δημοκρατίας». Επισημαίνεται ότι κάθε μέρος του κόσμου γνώρισε τις προγραμματικές συμπτώσεις και αποκλίσεις και πως «έχουμε αποδείξει ότι η συνύπαρξη μέσα στην διαφορετικότητα μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και σε θέματα μεγάλης ιδεολογικής βαρύτητας για κάθε πολιτική δύναμη». Ο κ. Ο Τσακαλώτος δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, «θα εξαντλήσει την θητεία».
Για τον Γιάννη Μπουτάρη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει ποτέ υποστηρίξει, αν και εκτιμά τον αντίχοντα και αντιρατσιστικό λόγο του. «Αυτός ο συμβολισμός θέλησε να δώσει στον πρωθυπουργό με την επίσκεψή του ότι δηλαδή τα κριτήρια μας για την αυτοδιοίκηση συμπεριλαμβάνουν το πολιτικό γένος, τις δημοκρατικές και τις πανανθρώπινες αξίες».
Στην ερώτηση αν θα παραμείνει ο Υπουργός Οικονομικών μετά την έξοδο από το Μνημόνιο ή θα βοηθήσει από άλλο ρόλο στην κυβέρνηση, απαντά ότι δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για προσωπικό σχεδιασμό. Δηλώνει ότι δεν έχει υποβάλει ποτέ την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ότι «διαφωνίες έχουν υπάρξει, πράγμα φυσιολογικό και εποικοδομητικό», για να προσθέσει: «Ο Αλέξης, δεν το αναγνωρίζει, ούτε είναι αυταρχικός ούτε εγωπαθής. Και τα βρίσκουμε ».
Αναφέρεται ότι το «53» είναι ιδεολογικό και κριτικό ρεύμα στο καταστατικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και μ 'αυτό το νόημα δεν αναφέρεται μόνο στην δημοκρατία στο κόμμα και τη λειτουργία των οργάνων, αλλά εντοπίζει και τις αστοχίες στην άσκηση της πολιτικής. Σημειώνει ότι η δημόσια άσκηση κριτικής είναι δημοκρατία σε ένα κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.