Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ψητές πατάτες με τσένταρ και καπνιστή γαλοπούλα

Υλικά

8 πατάτες μέτριες
300 γραμμ. γαλοπούλα καπνιστή

200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
200 γρ. τυρί παρμεζάνα
150 γρ. βούτυρο
Λίγη καπνιστή πάπρικα





Εκτέλεση

Βουρτσίζουμε πολύ καλά τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγουν όλα τα χώματα.

Τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα κουζίνας ή με απορροφητικό χαρτί και τις τυλίγουμε μία – μία σε αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω για 50΄περίπου.

Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη γαλοπούλα.

Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη, αφού τις κόψουμε στα δύο, στο μήκος. Με ένα μικρό κουτάλι, αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα τους και σε αυτή ανακατεύουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας. Βάζουμε σε κάθε μία από μία κουταλιά, στρώνουμε το μείγμα καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού, περιχύνουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με τσένταρ και ψήνουμε για δέκα λεπτά.

Λιώνουμε το βούτυρο και τις περιχύνουμε από πάνω. Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια της γτα τυριά.

Τις βάζουμε πάλι στο φούρνο 10΄χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία ίσα – ίσα να λυώσουν τα τυριά. Η ψητή πατάτα μας είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.