Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Πράσινο ριζότο με κιμά

Υλικά
500γρ ρύζι Καρολίνα ή αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
1 κούπα αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
3 φύλλα μέντα
2 κ.σ. φρέσκο τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
τυρί παρμεζάνα
Λίγο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι και προσθέτουμε τον αρακά και την μέντα. Τον ανακατεύουμε και τον σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε μια κούπα νερό αλάτι ,πιπέρι και το θυμάρι.



Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Όταν είναι έτοιμος τον περνάμε από το μούλτι και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί.

Φτιάχνουμε το ριζότο βάζοντας στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι. Το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το γυρνάμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά –σιγά το ζωμό. Μετά από 15 λεπτά προσθέτω την κρέμα αρακά. Συνεχίζουμε να βάζουμε ζωμό μέχρι το ριζότο να είναι έτοιμο. Χρειάζεται γύρω στα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά). Βάζουμε το βούτυρο και περίπου μια κούπα παρμεζάνα.

Χωριστά έχουμε μαγειρέψει τον κιμά ακριβώς όπως τον κάνουμε για τα μακαρόνια. Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από το ριζότο τον κιμά και τυρί παρμεζάνα.

Το ριζότο αυτό μπορεί να γίνει και με κοκκινιστό το οποίο το έχουμε βράσει παρά πολύ ώστε να κόβεται μικρά κομματάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.