Για το μπιφτέκι
600 γρ μοσχαρίσιο κιμά λάπα περασμένο 1 φορά
1 μεγάλο αυγό
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ σκόρδο σκόνη
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι
Για το patty melt
2 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
8 φέτες ψωμί σικάλεως
8 φέτες τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά εκτός από το αλάτι το οποίο θα προσθέσουμε αφού τα πλάσουμε σε μπιφτέκια 150 γρ. το καθένα.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με δυο πρεζες αλάτι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και όταν αρχίσει να καραμελώνει χαμηλώνουμε στα μισά την φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο θα του δώσει απίστευτη γεύση.
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι -ιδανικά σχαροτήγανο- ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας medium well. Θελουμε να κρατάνε λίγο όταν τα βάλουμε στην σαντουιτσάρα μας.
Στήνουμε το patty melt ως εξής: φέτα ψωμί, τσένταρ, μπιφτέκι, ξανά τσένταρ, μια κ.σ καραμελωμένα κρεμμύδια και πάλι ψωμί.
Στο τηγάνι που ψησαμε τα μπιφτέκια ρίξτε 1 κ.σ βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει τοποθετήστε το σάντουιτς. Μετά από 2 λεπτά που θα έχει πάρει χρώματα γυρίστε το, ρίξτε και το υπόλοιπο βούτυρο και σκεπάστε το με ένα καπάκι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Τσακίστε το με μια παγωμένη μπύρα και πείτε μου την άποψη σας!!
Tip: Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γούστερσως την ώρα που ζυμώνετε τον κιμά. Το πάει άλλου το μπιφτέκι...
κι άλλο tip: αντικαταστήστε τις μισές φέτες τσένταρ με τυρί έμενταλ βάζοντας στο κάθε σάντουιτς μια από κάθε είδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.