Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Πακόρα με ντίπ γιαουρτιού, ένας γευστικός ινδικός «μεζές»

Υλικά

Για το ντιπ γιαουρτιού δυόσμου


250 γραμμ. ( περίπου ένα φλιτζάνι ) πλήρες γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κύμινο
2 κουταλάκια μέλι
3 κουταλιές ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου

Για του κουρκούτι 

120 γραμμ. ρεβυθάλευρο
85 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι garam masala
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
125 γραμμ. κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
125 γραμμ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μπουκετάκια
125 γραμμ. λεπτές μελιτζάνες, κομμένες σε μικρούς κύβους
80 γραμμ. (1/2 φλιτζάνι ) κατεψυγμένο αρακά τον οποίον αφήνουμε να ξεπαγώσει
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Για το ντιπ

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τα πάκορα

Αναμειγνύουμε τα δύο είδη αλευριού και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε στο κέντρο μία λακούβα και προσθέτουμε σταδιακά 1 ¼ φλιτζάνια νερό και το σκόρδο και το χτυπάμε με το σύρμα. Αλατίζουμε. Αφήνουμε το κουρκούτι στην άκρη και ετοιμάζουμε τα λαχανικά.

Μισοβράζουμε την πατάτα σε βραστό νερό για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στο κουρκούτι την πατάτα, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τις μελιτζάνες και τον αρακά και ανακατεύουμε

Βάζουμε στο γουοκ ή σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο δύο δάκτυλα λάδι και ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε μικρές ποσότητες κουρκούτι με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά με το ντιπ γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.