1 μεγάλο λάχανο
½ κιλό κιμά χοιρινό
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, τριμμένη στον τρίφτη
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
¾ του φλιτζανιού του καφέ ρύζι τύπου Καρολίνα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Λίγο νερό και λίγο γάλα
Για την κρέμα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
Ζωμό από το λάχανο
2 αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο, βγάζουμε τα χαλασμένα φύλλα, το πλένουμε και το βάζουμε "όρθιο" να ζεματιστεί σε βραστό νερό για περίπου πέντε λεπτά. Σταδιακά βγάζουμε τα φύλλα που μαλακώνουν μέχρι να φτάσουμε στην "καρδιά" του λάχανου. Αφήνουμε τα φύλλα στην άκρη για να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια, τους αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.
Ανακατεύουμε τους κιμάδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το ρύζι, το νερό και το γάλα ώστε να γίνει ένα μείγμα μαλακό.
Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα του κιμά και το διπλώνουμε στο σχήμα του ντολμά. Τοποθετούμε περιμετρικά τους ντολμάδες σε μία φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο με τον πάτο του. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, το οποίο το ρίχνουμε σιγά-σιγά. Αφήνουμε τους ντολμάδες να βράσουν για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Κρέμα
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα δύο κουταλιές, κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει μέσα σε λίγο νερό. Βγάζουμε ζωμό από τους ντολμάδες και τον ρίχνουμε μέσα στο κορν -φλάουρ σιγά-σιγά. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια, ώστε να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα στο ζωμό τους κρόκους των αυγών, χτυπημένους, σιγά-σιγά, μέχρι να ενσωματωθούν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και προσθέτουμε και τη μαρέγκα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.