Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Bucatini με σάλτσα αντζούγιας και άνηθο

Υλικά

3/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

2 φλιτζάνια ψίχουλα φρέσκου ψωμιού 
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κιλό κόκκινο κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι του τσαγιού φιλέτα αντζούγιας ξαλμυρισμένα

1 πακέτο bucatini

Αλάτι – πιπέρι
ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζανιού λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου  6 έως 8 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον  άνηθο μαζί με μία πρέζα  αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε  τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι και το  υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι λάδι ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για περίπου 12 έως 15 λεπτά. Προσθέτουμε αντσούγιες και μαγειρέψτε, γεμίζοντας τις αντσούγιες και ανακατεύουμε συνεχώς  μέχρι να διαλυθούν.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα bucatini σε αλατισμένο μέχρι να γίνουν  al dente. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι νερό για το μαγείρεμα, στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.


Προσθέτουμε το βρασμένο νερό στη σάλτσα με τις αντζούγιες και στη συνέχεια και τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα μισά ψίχουλα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τα υπόλοιπα ψίχουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις