Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

«Αυτοκτονούν» οι Πολωνοί: Τι ζητούν κατά της Ρωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Έτοιμη να πληρώσει έως και 2 δισ. δολάρια για να πείσει τις ΗΠΑ να φτιάξουν μόνιμη στρατιωτική βάση στην επικράτεια της είναι η Πολωνία!

Αυτό αναφέρεται σε πρόταση του πολωνικού υπουργείο Άμυνας που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτό, προσφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες 2 δισ. δολάρια για την δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην πολωνική επικράτεια.
Η πρόταση έρχεται ένα μήνα πριν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και είναι πιθανό να διευρύνει το ρήγμα που ήδη υπάρχει μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, καθώς η Γερμανία δεν επιθυμεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία, η οποία δεν αστειεύεται!
«Αυτή η πρόταση περιγράφει την σαφή και παρούσα ανάγκη για την μόνιμη ανάπτυξη μια τεθωρακισμένης μεραρχίας των ΗΠΑ στην Πολωνία», αναφέρει το έγγραφο.
Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, έχει εκφράσει ανησυχία σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Πολωνία έχει αιτηθεί μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο έδαφός της, υπογραμμίζοντας πως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας, υπονομεύει την σταθερότητα στην Ευρώπη.
Και όπως αντιλαμβάνεστε, σε περίπτωση που ο ιδεολογικοπολιτικός σύμμαχος του Πούτιν, Ν.Τραμπ (Εθνική Δεξιά), χάσει ή απειληθεί να χάσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την εξουσία στις ΗΠΑ, από τος δυνάμεις της Νέας Τάξης (Ομπάμα, Χίλαρι, Σόρος, Ο.Η.Ε. κτλ.) τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς, σε περίπτωση πολέμου, τότε η Πολωνία θα αποτελέσει άμεσο στόχο της ρωσικής «ορμής» προς την Ανατολική Ευρώπη.
ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Πολωνία προειδοποίησε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 που θα μεταφέρει απευθείας, μέσω της Βαλτικής, φυσικό αέριο στην Γερμανία θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα στην ομιλία του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) στη Βαρσοβία, είπε ότι η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο της να κυριαρχήσει στην Ανατολική Ευρώπη και πως υπονομεύει το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δυστυχώς η Μόσχα δεν έχει χωνέψει ακόμα την κατάρρευση της ιμπεριαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Η εισβολή στη Γεωργία, η παράνομη προσάρτηση της Κριμαία και η στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία δείχνουν την πραγματική πρόθεση της Ρωσίας», δήλωσε ο Ντούντα.
Η Πολωνία, λοιπόν, παίρνει ξεκάθαρη γεωστρατηγική και γεωοικονομική θέση κατά της Μόσχας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις