Είναι από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα ψωμιά που μπορείτε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας. Συνοδεύει τέλεια μια πιατέλα με τυριά, ενώ αποτελεί ένα ιδανικό πρωϊνό,
αν συνδυαστεί με μέλι ή ταχίνι. Και επιπλέον, αν περισσέψει, μετατρέπεται πανεύκολα σε παξιμαδάκι!
Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι χαρουπιού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με λίγη ζάχαρη, σε λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μέχρι να κάνει τη ζύμωση και να βγάλει φουσκάλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης χλιαρό), το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά, τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος, του δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε ( φρατζόλα ή καρβελάκι ) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Αντώνης Κανάκης: “Αυτό είναι Tραγικό” – Tο “σκληρό” σχόλιο για τον “Εκατομμυριούχο” του ΑρναούτογλουΣτην πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα», ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του σχολίασαν με χιούμορ μια ερώτηση που παίχτηκε στον αέρα του τηλεπαιχνι...
-
Την παραίτησή του στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη υπέβαλε ο Α΄ Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος ως ένδειξη ...
-
Γράφει ο Δημήτρης Δρίζος Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση της καταδίκης γνωστού Έλληνα ηθοποιού, για διακίνηση μεταναστών.
-
Ο 30χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ την άτυχη 43χρονη Δώρα στο Αγρίνιο το απόγευμα της Δευτέρας, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι θόλωσε ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου