Τρίτη 8 Μαΐου 2018

«Μήνυμα» Πούτιν για τα Ιεροσόλυμα ανήμερα της 9ης Μαΐου

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως γνωρίζετε, η παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα για την επέτειο της νικηφόρας λήξης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως αποκαλείται ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αποτελεί ταυτόχρονα ευκαιρία ανάδειξης της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος!

 Επίσης αποτελεί περίσταση κατάλληλη για υψηλού συμβολισμού διπλωματικά ανοίγματα και κινήσεις του Ρώσου Προέδρου.
Φέτος λοιπόν, ο Πούτιν επιφύλαξε ξεχωριστή τιμή στον ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, καλώντας τον να παραστεί την Τετάρτη στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, δύο ημέρες μετά την έναρξη της νέας προεδρικής θητείας του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, ο οποίος ορκίστηκε!
Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίστοιχη τιμή έχει επιφυλαχθεί σε ηγέτες χωρών με τις οποίες η Ρωσία επιδιώκει αναβαθμισμένη συνεργασία.
Ο συμβολισμός της παρουσίας του Νετανιάχου στην Κόκκινη Πλατεία την Τετάρτη είναι προφανής.
Όπως μόνο στο el.gr διαβάζετε, η στάση του Ισραήλ, αυτή την στιγμή, καθυστερεί τα σχέδια λύσης του Παλαιστινιακού και άρα «ειρηνικής» ανάληψης της διοίκησης των Ιεροσολύμων από τον Ο.Η.Ε., χάριν της… «παγκόσμιας ειρήνης».
Όπως έχουμε γράψει λοιπόν:
Η Ιερουσαλήμ, αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.
Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους.
Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία.
Στην Ιερουσαλήμ, το μνημείο – σύμβολο του Ιουδαϊσμού και το ιερότερο σημείο λατρείας των Εβραίων όλου του κόσμου αποτελεί το Τείχος των Δακρύων, που βρίσκεται πάνω στο Όρος του Ναού, στο οποίο επιδιώκουν την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα.
Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο φαντάζει ανήκουστο για τους απανταχού μουσουλμάνους!
Ο λόγος; Εκεί ακριβώς εφάπτεται και εκτείνεται ο τρίτος ιερότερος μουσουλμανικός τόπος μετά την Μέκκα και την Μεδίνα.
Πρόκειται για το λεγόμενο Χαράμ αλ Σαρίφ που στα αραβικά σημαίνει «ευγενές ιερό» με τον Θόλο του Βράχου που βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Εκεί λένε πως έλαβε χώρα ο μύθος της «θυσίας του Αβραάμ».
Έτσι, αυτοί που θέλουν να δώσουν την «λύση» του Παλαιστινιακού για την «ειρήνη», θα καλέσουν εβραίους και μουσουλμάνους να χτίσουν μαζί, στο όνομα του Αβραάμ, κοινού πατέρα και των δύο, τον Τρίτο Ναό, του οποίου την ανέγερση ναι μεν επιθυμεί η Νέα Τάξη, αλλά όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας με συγχώνευση όλων των θρησκειών.
Η Εθνική Δεξιά των Τραμπ (κατέλαβε πρόσφατα την εξουσία στον Λευκό Οίκο, φέρνοντας τα πάνω-κάτω) και Πούτιν στέκεται εμπόδιο σε αυτό το ενδεχόμενο.
Πως εμποδίζουν την πραγματοποίηση των σχεδίων της Νέας Τάξης;
Στηρίζουν την πλευρά του Ισραήλ, το οποίο δεν είναι εκείνο που ορίζει τα διεθνή τεκταινόμενα αλλά η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ελίτ της αριστερόστροφης, διεθνιστικής Νέας Τάξης και της δεξιόστροφης «μαύρης» Εθνικής Δεξιάς.
Ως εκ τούτου λοιπόν ο Πούτιν -και η Εθνική Δεξιά που τον στηρίζει κόντρα στην παγκοσμιοποίηση- καλώντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στην Μόσχα για την στρατιωτική παρέλαση, στέλνει το μήνυμα πως η Ρωσία, με όλες τις στρατιωτικές τις δυνάμεις, θα επιδιώξει να εμποδίσει την όποια παρέμβαση της άλλης πλευράς στην Ιερουσαλήμ σε σχέση με την διεκπεραίωση των προαναφερθέντων σχεδίων, στηρίζοντας παράλληλα την στάση του Ισραήλ, αυτή την στιγμή.
Επιπλέον, η Μόσχα δηλώνει πως η συμμαχία με το Ισραήλ είναι πολύτιμη. Άλλωστε οι δυτικοκίνητοι ισλαμιστές που ξεκίνησαν στην Συρία, είχαν ως τελικό στόχο, μετά τον Λίβανο, να επιχειρήσουν και κατά του Ισραήλ, δίνοντας την αφορμή για επέμβαση του ΝΑΤΟ.
Η πρόκληση που απευθύνθηκε στον Βενιαμίν Νετανιάχου (για παρουσία στις τελετές αλλά και για συνομιλίες) αφορά λοιπόν και την κατάσταση στην Συρία.
Παρά το γεγονός πως η Ρωσία διέσωσε το καθεστώς Άσαντ και συσφίγγει όλο και περισσότερο τις σχέσεις της με το Ιράν, τον μεγάλο περιφερειακό ανταγωνιστή του εβραϊκού κράτους, οι ρωσο-ισραηλινές σχέσεις είναι σε γενικές γραμμές στενές, λόγω ΚΑΙ της κατάστασης στα Ιεροσόλυμα.
Όπως συμφωνήθηκε σε σειρά επαφών του Λίμπερμαν με τον Πούτιν, η ισραηλινή πλευρά διατήρησε το δικαίωμα να πλήττει όποτε νομίζει στόχους της Χεζμπολλάχ και των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στην Συρία ή το Λίβανο, αρκεί να μην θέτει σε κίνδυνο την ρωσική στρατιωτική αποστολή, τις επιχειρήσεις της κατά των τζιχαντιστών ή την επιβίωση του συριακού καθεστώτος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ (ΕΔΩ)
Η Μόσχα θεωρεί ότι δεν έχει λόγους να γίνει τμήμα της παλαιότερης σύγκρουσης του Ισραήλ με τους βόρειους γείτονές του. Αντίθετα, αρέσκεται στον ρόλο του συνομιλητή που θεωρούν ως αξιόπιστο όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Όπως είχαμε δηλαδή γράψει σε σχέση με την κόντρα Ν.Τραμπ και Ο.Η.Ε. για την μεταφορά της αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ:
«Ο Πούτιν, αλώβητος, ενδεχόμενα εμφανιστεί ως «αγγελιοφόρος» της ειρήνης, λαμβάνοντας για την Ρωσία και δη για την Εθνική Δεξιά πρωταρχικό ρόλο στην διευθέτηση του προβλήματος των Ιεροσολύμων, μεταξύ Τραμπ και Ο.Η.Ε.».
Ειδάλλως υπάρχουν και τα όπλα της Ρωσίας, τα οποία θα παρακολουθήσει ο Νετανιάχου πλάι στον «πονοκέφαλο» της Νέας Τάξης που λέγεται Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις