Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Κοτόπουλο Γκόρντον Μπλου

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση οριζόντια 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 
6 φέτες τυρί έμενταλ 
4 φέτες ζαμπόν ( ή γαλοπούλα καπνιστή )
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού της προηγούμενης μέρας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου. Τοποθετούμε σε κάθε ένα από 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν. Τα ρολάρουμε με προσοχή και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε στο ταψί και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ψωμιού.



Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε 1/2 φέτα τυρί σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις