Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Kokpit.Aero: H Αμερικανική Διοίκηση ψάχνει φόρμουλα για την παράδοση των τουρκικών F-35A

Σύμφωνα με το έγκυρο αεροπορικό περιοδικό της γειτονικής μας χώρας, Kokpit.Aero, ο Λευκός Οίκος ψάχνει να βρει έναν τρόπο που θα επιτρέπει την
παράδοση των τουρκικών F-35A στην Τουρκία, ικανοποιώντας εν μέρει και τις αιτιάσεις της Αμερικανικής Εθνοσυνέλευσης. Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας απαιτεί την έγκριση του Κονγκρέσου, και την υπογραφή του Προέδρου, αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να το «παραβλέψει» ο Τραμπ.
Δεν πρόκειται για έναν εσωτερικό φόρο, ή την ακύρωση μιας πολιτικής Ομπάμα, που τότε παίζουν ρόλο άλλα πράγματα. Πρόκειται για την παράδοση του κορυφαίου οπλικού συστήματος σε χώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων χαρακτηρίζει εχθρική και μάλιστα σύμμαχο της Ρωσίας. 




Δεν είναι μόνο οι S-400, είναι η παράνομη φυλάκιση του Πάστορα Μπράνσον, οι φυλακίσεις χιλιάδων, η φίμωση του τύπου, και ο περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών. Συνεπώς ακόμη κι αν δεν υπογράψει το Διάταγμα ο Τραμπ, δεν μπορεί να δώσει έτσι απλά τα F-35A στην Τουρκία, τα πράγματα στις ΗΠΑ δεν είναι απλά σε τέτοια θέματα.
Φυσικά η Τουρκία επιθυμεί διακαώς τα F-35A, ίσως όχι τόσο για την μαχητική τους αξία, αλλά σαν ένα status symbol, μια υπενθύμιση ότι πλέον είναι μια ισχυρή περιφερειακή υπερδύναμη. Προφανώς και ο Τραμπ δεν θέλει να χαλάσει μια δουλειά μερικών δις δολαρίων, ενώ η Lockheed Martin δεν θα ήθελε να χάσει ένα παλιό παραδοσιακό καλό πελάτη. Και είναι προφανές πως κάποιοι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να παραδοθούν τα μαχητικά. Τώρα, αν θα παραδοθούν, πότε, με ποιους όρους και με ποιες συνθήκες θα μάθουμε σύντομα… Υπομονή για 20 μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις