1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
5 ώριμες ντομάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Το βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια και το πρωί τα σουρώνουμε. Τα βράζουμε για 3-4' και τους αλλάζουμε το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 κούπα ζουμί για να την προσθέσουμε αργότερα αν χρειαστεί.
Τοποθετούμε τους γίγαντες και την σάλτσα σε μια γάστρα ή σε πυρέξ και ψήνουμε για μιάμιση ώρα σε μέτριο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου