Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Φοκάτσια (ιταλικό ψωμί) με δεντρολίβανο και ρίγανη

Υλικά
500 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης.
2 φακελάκια ξηρή μαγιά

310 ml. χλιαρό νερό
100 ml. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ ζάχαρη
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
1 χούφτα δεντρολίβανο μαζί με ρίγανη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά . Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί εντελώς η μαγιά .



Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη ζυμώματος το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε εκεί το χυλό με τη μαγιά .

Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τοποθετούμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη λακάνη ( η ζύμη κολλάει ελαφρά).

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και φυλάμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Τότε τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, τη λαδώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε πάνω τη ζύμη. Με λαδωμένα χέρια την απλώνουμε και διορθώνουμε την επιφάνεια .

Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο , τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις