Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Το ακούσαμε ξανά: «Φασιστοειδή στοιχεία» και «ακροδεξιοί» όσοι τολμούν και διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου
Στελέχη της κυβέρνησης , ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι μαέστροι στο να «τσουβαλιάζουν»
ολόκληρα εκατομμύρια αγανακτισμένων Ελλήνων που...τολμούν να πουν «Ως εδώ!».
Αυτό έγινε τουλάχιστον δύο φορές σε μαζική κλίμακα τον περασμένο χειμώνα. Αφορμή τότε είχε σταθεί η προσέγγιση της κυβέρνησης των εθνομηδενιστών στο θέμα του Σκοπιανού. 
Πάνω από 3 εκατομμύρια Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και σε άλλα μικρότερα συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα, αποτελούσαν απλά μία μειοψηφία, έναν «όχλο» για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Θυμηθείτε:
                                                                                                                                                             
Χθες, από το βήμα του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Μυτιλήνη, ο Αλέξης Τσίπρας στα πρώτα λεπτά της ομιλίας του αναφέρθηκε στα "ακροδεξιά στοιχεία" που "επιτίθενται" κατά των προσφύγων στη Λέσβο και αλλού:
«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την δολοφονική, επιθετική συμπεριφορά κατά των προσφύγων, και φαινόμενα όπως αυτό της προπερασμένης Κυριακής. Οταν ελάχιστοι -ευτυχώς- εντός του νησιού, καθοδηγούμενοι από σκοτεινούς ακροδεξιούς κύκλους εκτός νησιού, επιχείρησαν να σπιλώσουν την ίδια την ιστορία αυτού του νησιού και να αμαυρώσουν τη σημαία της πατρίδας μας, οργανώνοντας μια δολοφονική επιχείρηση μίσους, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 
Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να ανεχθούμε να σπιλώνουν αυτή τη σημαία οι πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού, εκμεταλλευόμενοι ακόμη και τη δίκαιη - όπως προείπα- αγωνία πολλών κατοίκων του νησιού».
Αναπτύσσοντας περαιτέρω τον λόγο του πρωθυπουργού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Γιώργος Πάλλης, χαρακτήρισε «φασιστοειδή στοιχεία» τους πολίτες της Λέσβου που...τόλμησαν να διαδηλώσουν κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή θέματα όπως το προσφυγικό και η φορολογία.
Στις απίστευτες τοποθετήσεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:
«Η συμβουλή μου είναι: Προσέξτε μήπως όταν τραβάει αυτό το πράγμα ως το τέλος μήπως δεν υλοποιούνται οι πολιτικές επιδιώξεις αυτού που το κάνει αλλά άλλων, φασιστικών ομάδων. Δεν το λέω μόνο στη Νέα Δημοκρατία αυτό. Το λέω και προς το ΚΚΕ και προς άλλες δυνάμεις. Ήμουν τρεις μέρες στη Λέσβο. Δύο ημέρες στη Μόρια.
Να διαλέξουμε όχθη και αν είμαστε με την δημοκρατία ή αν είμαστε με αυτούς που αποτελούν μια μικρή μειοψηφία φασιστοειδών που κάποιοι σπεύδουν να χαϊδέψουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είχαμε και συλλήψεις αυτών που πήγαν να αμαυρώσουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μόριας».
Το μήνυμα περνάει στους Έλληνες: 
Όποιος επιλέξει να αμφισβητήσει και μάλιστα κατεβαίνοντας στους δρόμους, τα έργα της κυβέρνησης, αποκαλείται αυτόματα «ακροδεξιός», φασιστοειδές στοιχείο», «όχλος» κ.α.
Οι αντιδράσεις από τα κυβερνητικά χείλη και στις δύο περιπτώσεις (συλλαλητήρια για το Σκοπιανό και διαδηλώσεις στη Λέσβο) μοιάζουν τρομακτικά, αφού στην ουσία εξελίχθηκαν σε αμιγώς αντικυβερνητικά συλλαλητήρια.
                                                                                                                                                                                                            

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις