Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Efes-2018: Με ”αεροπορική επιδρομή” και συμμετοχή 8 χωρών, τα προκαταρκτικά

Εκπαίδευση σε σενάριο ”αεροπορικής επιδρομής” που εμπεριέχει η μεγάλη διακλαδική τουρκική άσκηση Efes-2018 πραγματοποιείται  ήδη πριν την έναρξή της στην περιοχή Σμύρνης.

Στην ίδια περιοχή όπως έγραψε  το Militaire.gr, δημοσιεύοντας πολλές φωτογραφίες  ,  έχουν συγκεντρωθεί και πολλές δυνάμεις ξηράς με οχήματα. Η κύρια φάση της άσκηση, όπως ειναι γνωστό, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-11 Μαΐου.
Στην φάση αυτή της εκπαίδευσης στην ”αεροπορική επιδρομή” συμμετέχουν  8 διαφορετικές χώρες (από τις 19 που συμμετέχουν συνολικά) με 318 μέλη στρατιωτικούς εκ των οποίων 155 ειναι Τούρκοι, αναφερουν τουρκικά ΜΜΕ.Από την υποδιοίκηση Ούρλα στην περιοχή Μέντες απογειώθηκαν 19 ελικόπτερα και έφτασαν στο χώρο της στρατιωτικής άσκησης στην υποδιοίκηση Σεφερίχισαρ.  Ηδη έχουν μετακινηθεί στην Σμύρνη από μέρες τωρα  οι μονάδες της 19ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα το Έντρεμιτ και της Φρουράς της Μπεργκάμα (Περγάμου)που θα συμμετάσχουν στην  <>.
Τακτική των Τούρκων είναι να περνούν ένα κλίμα ”μπούγιου” δίνοντας πολλες φωτογραφίες στην δημοσιότητα ή ”διευκολύνοντας” με διαρροές την πραγματοποίηση φωτο-ρεπορτάζ από τις φάσεις συγκέντρωσης ακόμα ή τις φάσεις εκπαίδευσης. αφου θέλουν να την παρουσιάσουν ως η μεγαλύτερη άσκηση  Δυνάμεων της Ευρώπης… Εξ ού και η πρόσκληση πάρα πολλών Ακολούθων Άμυνας ξένων πρεσβειών. Η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης Efes 2018 θα γίνει μεταξύ 9-10 Μαΐου,

Σύμφωνα με σχετικη  ανακοίνωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων η άσκηση ( σ.σ. εννοεί εκπαιδευτικές δράσεις) διεξάγεται ήδη από τις 11/4 ενώ η τελική της φάση θα διεξαχθεί, οπως  γράψαμε, από 7-11/5 στις περιοχές της Δυτικής Ανατολίας, του Κεντρικού Αιγαίου, της περιοχής του Κόλπου Σμύρνης και του Κόλπου DOGANBEY (ανατολικά ΣΑΜΟΥ), όπου υπάρχει και το πεδίο ασκήσεων και βολών- έχει δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά της διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας. Έχουν εκδοθεί και αναγγελίες .

Το τουρκικό ΓΕΕΔ έχει ανακοινώσει  επίσης ότι στην άσκηση συμμετέχουν τμήματα από συνολικά 19 χώρες, οι οποίες με βάση την αφίσα της άσκησης είναι οι παρακάτω:

1. ΗΠΑ.
2. Ηνωμ. Βασίλειο
3. πΓΔΜ
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Μπαχρέϊν
6. Μπαγκλαντές
7. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
8. Γεωργία
9. Ιταλία
10. Κατάρ
11. Σαουδική Αραβία
12. Πακιστάν
13. Καζακστάν
14. Κόσσοβο
15. Τατζικιστάν
16. Ουζμπεκιστάν
17. Μογγολία
18. Τσάντ και
19. Σλοβακία


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις