Υλικά
- 2 πιπεριές κέρατα κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
- 2 πιπεριές κέρατα πράσινες κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 πρόκες γαρύφαλλο
- 1/2 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Οδηγίες
20 λεπτά
- Σε μεσαίο τηγάνι βάζουμε λάδι τόσο ώστε να καλύψει ίσα ίσα τον πάτο. Το βάζουμε σε φωτιά μέτρια προς δυνατή.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε που και που, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, χωρίς όμως να "αρπάξουν" ή να αρχίσουν να διαλύονται.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να σιγοβράσει, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί και να αφήσει μια μελωμένη σάλτσα.
- Παράλληλα με τη σάλτσα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά, βράζοντάς τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.
- Όταν έχουν βράσει τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε 2 κουταλιές από το υγρό της σάλτσας, ανακατεύοντας να πάει παντού.
- Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου