Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Πολύχρωμη και αρωματική νηστίσιμη μακαρονάδα

Η συνταγή έχει περάσει από πολλές παραλλαγές όλα αυτά τα χρόνια, όπως προσθήκη μανιταριών, σκόρδου, κουκουναριών, κ.α., όμως την προτιμάει περισσότερο έτσι όπως την περιγράφω. Κάποιες φορές αντί για κόκκινο κρασί χρησιμοποιώ λευκό και είναι εξίσου καλή.


Υλικά


  1. 2 πιπεριές κέρατα κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
  2. 2 πιπεριές κέρατα πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  3. 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  4. 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  5. 1 πρέζα ζάχαρη
  6. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. 1-2 πρόκες γαρύφαλλο
  10. 1/2 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Οδηγίες

20 λεπτά
  1. Σε μεσαίο τηγάνι βάζουμε λάδι τόσο ώστε να καλύψει ίσα ίσα τον πάτο. Το βάζουμε σε φωτιά μέτρια προς δυνατή.
  2. Ρίχνουμε μέσα τις κομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε που και που, έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν.
  3. Τότε ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε πιπέρι, τις πρόκες γαρύφαλλο και αλάτι.
  4. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε που και που, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, χωρίς όμως να "αρπάξουν" ή να αρχίσουν να διαλύονται.
  5. Ρίχνουμε το κρασί (φροντίζοντας να είναι τόσο που σχεδόν να καλύπτει τα λαχανικά) και μειώνουμε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή, ίσα να βράζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε λίγα λεπτά να σιγοβράσει, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί και να αφήσει μια μελωμένη σάλτσα.
  7. Παράλληλα με τη σάλτσα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά, βράζοντάς τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.
  8. Όταν έχουν βράσει τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε 2 κουταλιές από το υγρό της σάλτσας, ανακατεύοντας να πάει παντού.
  9. Αφαιρούμε τις πρόκες γαρύφαλλο από τη σάλτσα και τη σερβίρουμε πάνω στα ζυμαρικά μας.
  10. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις