Τη λύση για να μην λιώνει το παγωτό και τρέχει από το χωνάκι βρήκαν επιστήμονες από τον Καναδά.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χάρη στις ίνες της μπανάνας που πρόσθεσαν στις κλασικές συνταγές παγωτού κατάφεραν να επιβραδύνουν το λιώσιμο του παγωτού και να το κάνουν πιο κρεμώδες και πιο υγιεινό.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Guelph στον Καναδά, το μυστικό κρύβεται στην κυτταρίνη, δηλαδή στις μικροσκοπικές ίνες που έχουν οι παλιές φλούδες μπανάνας.
"Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι οι νανοΐνες κυτταρίνης που προέρχονται από τη φλούδα της μπανάνας μπορούν να βελτιώσουν το παγωτό με πολλούς τρόπους" δήλωσε ο δρ Robin Zuluaga Gallego.
"Για την ακρίβεια, οι ίνες μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία πιο παχύρρευστου και πιο γευστικού επιδορπίου, που λιώνει πιο αργά" πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι τη μάχη κατά του λιωμένου παγωτού έδωσαν πρώτοι επιστήμονες από την Ιαπωνία, οι οποίοι το 2017 ανέπτυξαν ένα παγωτό που αντιστέκεται στη διαδικασία αυτή βασιζόμενοι σε πολυφαινόλες που προέρχονται από τις φράουλες.
Πηγή πληροφοριών: Espresso
Πηγή ΦΩΤΟ: drakeinthemorning.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μόλις πήρα αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα από το Children's Health Defence που ίδρυσε ο Robert Kennedy Junior, ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ ...
-
Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (19/11) σε ηλικία 72 ετών.
-
H εκπομπή «Today», το πρωινό talk show του ABC, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στα social med...
-
Όλες οι κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς γίνονται πλέον VISA
-
Σας προειδοποιώ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ 10 Δευτερόλεπτα ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου