Τη λύση για να μην λιώνει το παγωτό και τρέχει από το χωνάκι βρήκαν επιστήμονες από τον Καναδά.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χάρη στις ίνες της μπανάνας που πρόσθεσαν στις κλασικές συνταγές παγωτού κατάφεραν να επιβραδύνουν το λιώσιμο του παγωτού και να το κάνουν πιο κρεμώδες και πιο υγιεινό.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Guelph στον Καναδά, το μυστικό κρύβεται στην κυτταρίνη, δηλαδή στις μικροσκοπικές ίνες που έχουν οι παλιές φλούδες μπανάνας.
"Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι οι νανοΐνες κυτταρίνης που προέρχονται από τη φλούδα της μπανάνας μπορούν να βελτιώσουν το παγωτό με πολλούς τρόπους" δήλωσε ο δρ Robin Zuluaga Gallego.
"Για την ακρίβεια, οι ίνες μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία πιο παχύρρευστου και πιο γευστικού επιδορπίου, που λιώνει πιο αργά" πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι τη μάχη κατά του λιωμένου παγωτού έδωσαν πρώτοι επιστήμονες από την Ιαπωνία, οι οποίοι το 2017 ανέπτυξαν ένα παγωτό που αντιστέκεται στη διαδικασία αυτή βασιζόμενοι σε πολυφαινόλες που προέρχονται από τις φράουλες.
Πηγή πληροφοριών: Espresso
Πηγή ΦΩΤΟ: drakeinthemorning.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
TA MME ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!!! ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ......
-
Αυτή η νεαρή γυναίκα έτρωγε μόνο ένα κομμάτι ψωμί την ημέρα για 5 χρόνια και ζύγιζε μόλις 29 κιλά.
-
Έκπληκτοι έμειναν Ρώσοι πολίτες με τον σταυρό που αντίκρυσαν στον ουρανό, σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου