Υλικά
1 λίτρο γάλα
600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250γρ. ζάχαρη
400γρ. γάλα
100γρ. κορν φλάουρ
150γρ. βρασμένο ρύζι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (κατά προτίμηση βιολογικό – ακέρωτο)
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ελαφρώς. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο γάλα ( 400 γραμμ. ) με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα με την κρέμα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Αντώνης Κανάκης: “Αυτό είναι Tραγικό” – Tο “σκληρό” σχόλιο για τον “Εκατομμυριούχο” του ΑρναούτογλουΣτην πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα», ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του σχολίασαν με χιούμορ μια ερώτηση που παίχτηκε στον αέρα του τηλεπαιχνι...
-
Η επιρροή του Robert Kennedy Jr στον Donald Trump προκαλεί ανησυχία στη φαρμακοβιομηχανία
-
Ο Dr. Peter Dingle μοιράζεται τις κορυφαίες ιατρικές συμβουλές του με τους ακόλουθούς του στο TikTok.
-
Ο… Yuval Noah Harari, ναι αυτός, που έβγαινε με θράσος και έλεγε οι φτωχοί θα πεθάνετε και θα ζήσουμε μόνο οι πλούσιοι γιατί μας είστε ά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου