Υλικά
1 λίτρο γάλα
600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250γρ. ζάχαρη
400γρ. γάλα
100γρ. κορν φλάουρ
150γρ. βρασμένο ρύζι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (κατά προτίμηση βιολογικό – ακέρωτο)
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ελαφρώς. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο γάλα ( 400 γραμμ. ) με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα με την κρέμα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μέσα στον Μάιο αναμένεται ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη (ΠΑ) που θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες και θα αντικαταστήσει τον ...
-
Τέτοιες μέρες του Νοέμβρη, πριν από είκοσι τρία χρόνια, παίχθηκε το ρέκβιεμ του Γιώργου Κοσκωτά στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, όταν συνελήφθη
-
Πάνω από εφτά εκατομμύρια πολίτες βασίστηκαν σε ένα ψευδές επιχείρημα – Απόλυτο σοκ προκαλούν τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τους θανάτο...
-
Μια κρυφή Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και δύο άγνωστων ιδιωτικών εταιρειών υποθηκεύει τα πιο ευαίσθητα ...
-
Απολαύστε τις μπανάνες σας για περισσότερες μέρες. Μία ειδικός μοιράστηκε ένα απλό αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό κόλπο που εμποδίζει το μ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου