ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
500 γραμμάρια αρνίσια έντερα πολύ καλά πλυμένα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
15 φύλλα μαρούλι κομμένα στα 4 με τα χέρια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
750 ml ζωμό κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
3 ασπράδια
3 κρόκους
150 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την Πασχαλινή Μαγειρίτσα: Τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα την συκωταριά και τα αρνίσια έντερα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και 3-4 δάχτυλα παραπάνω και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά, προσέχοντας την ώρα που φτάνει σε σημείο βρασμού να ξαφρίσετε καλά την συκωταριά με μία τρυπητή κουτάλα.
Όταν η συκωταριά με τα αρνίσια έντερα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, τα αφήνετε να κρυώσουν και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ κρατάτε 500 ml από τον ζωμό στον οποίο έβραζε η συκωταριά.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά μαζί με τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει και η συκωταριά ωραίο χρώμα.
Προσθέτετε το ρύζι καρολίνα, τον ζωμό από την συκωταριά, τον ζωμό κοτόπουλο, τα φύλλα μαρουλιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε την μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί η καρολίνα και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα ασπράδια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξουν.
Προσθέτετε τους κρόκους μαζί με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε με το σύρμα και σιγά-σιγά προσθέτετε με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Μόλις το αυγολέμονο έρθει στην ίδια θερμοκρασία με την μαγειρίτσα, το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
TA MME ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!!! ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ......
-
Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες Πέμπτη σε ΑΤΜ κεντρικού σημείου της Λάρισας και συγκεκριμένα στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών της Εθνικής ...
-
Έφη Φουκαράκη Ο Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που καταγράφει το πρώτο μισό της ζωής του Στέλιου Καζαντζίδη, με...
-
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση, ότι η γνωστή στο χώρο της, Ιστορικός Τέχνης Λίμπερτυ Πολύζου βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της μαζί με την κόρ...
-
Έκπληκτοι έμειναν Ρώσοι πολίτες με τον σταυρό που αντίκρυσαν στον ουρανό, σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου