Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Παντζάρια με σκορδαλιά

Από τους πιο "δυνατούς" συνδυασμούς γεύσεων! Πεντανόστιμα, λαχταριστά παντζάρια με σκορδαλιά. 



Υλικά
1 κιλό παντζάρια
1/2 καρβέλι  ψωμί ολικής αλέσεως
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
περίπου 1  φλιτζάνι  τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι από άσπρο κρασί
αλάτι, λευκό πιπέρι

Για τη σάλτσα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τα φύλλα τους και είτε τα βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν είτε τα ψήνουμε στο φούρνο. Η δεύτερη εκδοχή τους δίνει πιο ιδιαίτερη και έντονη γεύση. Όταν μαλακώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.

Στο μεταξύ, βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί που προηγουμένως έχουμε μουλιάσει και στύψει πάρα πολύ καλά, το σκόρδο, το ξύδι και λίγο λάδι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας με το χέρι. Ανάλογα με το πως μας αρέσει η σκορδαλιά, προσθέτουμε λιγότερο ή περισσότερο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη σκορδαλιά στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε. Τοποθετούμε τα παντζάρια και την σκορδαλιά σε πιατέλα. Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα παντζάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις