Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Λουκουμάδες Μπακαλιάρου

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τους "Ψαράδες" (Ζησιμοπούλου 54 Π. Φάληρο) και την έχω πειράξει τόσο...
όσο. Δοκιμάστε την και δεν θα ξεκολλάτε

Υλικά

500 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου (τουλάχιστον δυο ημέρες ξαρμυρισμένο)

300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή πολύ ψιλοκομμένες)

100 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα

1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ καπνιστή πάπρικα

50 γρ. Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σος μαγιονέζας

150 γρ. μαγιονέζα

ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ

πολτός μιας σκελίδας σκόρδου

ξύσμα από μισό λεμόνι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, τον μπακαλιάρο και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μία κούπα από το νερό που τα βράσαμε.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το μισό ψάρι, τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το νερό που κρατήσαμε το χρησιμοποιούμε αν δούμε πως το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν επιτρέπει στα μαχαίρια να γυρίσουν.

Αφού ξεψαχνίσουμε τον υπόλοιπο μπακαλιάρο τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Έτσι εκτός από την γεύση θα έχουμε και την αίσθηση του ψαριού στο δάγκωμα του λουκουμά.

Το μεταφέρουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι καλύπτουμε περίπου το 1/3 με ηλιέλαιο, αλευρώνουμε ελαφρά τους λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Για τη σος μαγιονέζας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και λίγη καπνιστή πάπρικα.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις