Υλικά
1 κιλό κιμάς χοιρινός
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
αλάτι - πιπέρι
3 κουταλιές λίγδα ή φρέσκο βούτυρο
κόκαλα για ζωμό
1 λάχανο μεγάλο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βράζουμε τα κόκαλα. Αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει (να παγώσει) αφού έχουμε αφαιρέσει τα κόκαλα και πετάμε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια. Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι.
Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε αφαιρέσει με μυτερό μαχαίρι την καρδιά του.
Παίρνουμε τα βρασμένα φύλλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και με κάθε κομμάτι τυλίγουμε λίγη από την γέμιση που έχουμε κάνει (κιμάς, λεμόνι, ρύζι, αλάτι, πιπέρι) σε μικρούς σαρμάδες. Τοποθετούμε τους σαρμάδες σε βαθιά κατσαρόλα με την σειρά, ρίχνουμε το ζωμό, το βούτυρο και βράζουμε.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστο ζουμί, γιατί δεν θα το αυγοκόψουμε. (είναι για μεζέ)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Coun...
-
Δημήτρης Δημόπουλος Ο Μάρκος Σεφερλής αφού πρώτα προειδοποίησε πλέον ετοιμάζεται να περάσει με πράξεις στην αντεπίθεση κάνοντας αγωγές προς...
-
Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε μια διατροφή για την υγεία της καρδιάς, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στην περιεκτικότητα των τροφών σε κορεσμένα...
-
Δημοσιεύθηκε 22/09/2024 13:49 Φορούν λαστιχένια γαλότσες ψηλές, πάνω από το γόνατο και νιτσεράδα για προστασία από το νερό. Περπατούν με ...
-
Διάλεξε τους δρόμους στους οποίους υπάρχουν πολυτελή αμάξια, οι άνθρωποι κυκλοφορούν και διασκεδάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου