Υλικά
1,5 κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο η καρολίνα)
5 κουτάλια της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 σακουλάκι μανιτάρια πορτσίνι (10 γρ.)
Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο
4-5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε στο χλιαρό κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το κρασί, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το κρασί.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, αλλά με προσοχή αν βάλουμε μέσα παρμεζάνα. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μια απρόσμενη απόφαση που δεν περίμενε κανείς πήρε ο Σάκης Ρουβάς.
-
Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 1. Ο έλεγχος των σεξουαλικών σου ορμών θα είναι ο λόγος που είσαι είτε επιτυχημένος είτε αποτυχημένος.
-
Ερωτευμένη δηλώνει μία 18χρονη με τον 60χρονο σύντροφό της, κάνοντας τα 42 χρόνια διαφοράς να μοιάζουν ασήμαντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου