Υλικά
½ κιλό κιμά
½ ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αβγα
1-2 λεμόνια
3 κουταλιές μαιντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα δύο ασπράδια των αυγών, αλάτι και πιπέρι τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό, -μέγεθος μικρού καρυδιού- και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε σειρές.
Όταν τελειώσουμε, τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό περίπου ένα φλιτζάνι. Χτυπάμε τους δύο κρόκους, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το ζωμό και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα. Κουνάμε την κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά για να δέσει σάλτσα και σερβίρουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Την παραίτησή του στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη υπέβαλε ο Α΄ Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος ως ένδειξη ...
-
Αντώνης Κανάκης: “Αυτό είναι Tραγικό” – Tο “σκληρό” σχόλιο για τον “Εκατομμυριούχο” του ΑρναούτογλουΣτην πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα», ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του σχολίασαν με χιούμορ μια ερώτηση που παίχτηκε στον αέρα του τηλεπαιχνι...
-
Σαββατιάτικο… χαμό στη ΝΔ προκάλεσε η -αδημοσίευτη- συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο «Βήμα της Κυριακής».
-
Γράφει ο Δημήτρης Δρίζος Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση της καταδίκης γνωστού Έλληνα ηθοποιού, για διακίνηση μεταναστών.
-
Ο 30χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ την άτυχη 43χρονη Δώρα στο Αγρίνιο το απόγευμα της Δευτέρας, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι θόλωσε ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου