Υλικά (4 Μερίδες)
3 φλ. (210 γρ.) φρυγανιά, τριμμένη
2 φλ. (160 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4-5 φύλλα μαντζουράνας
4-5 φύλλα ρίγανης
1-2 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για ράντισμα
νιφάδες θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
4 κολοκυθάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C (180oC στον αέρα).
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά, το πεκορίνο, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμαστην άκρη.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δυο, κατά μήκος.
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε ένα μέρος από τη σάρκα τους και τα γεμίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Εάν το ελαιόλαδο είναι ο «υγρός χρυσός» της Μεσογείου, τότε οι μεταλλικοί τενεκέδες που το μεταφέρουν αποτελούν τους ταπεινούς θησαυροφύλακ...
-
Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 1. Ο έλεγχος των σεξουαλικών σου ορμών θα είναι ο λόγος που είσαι είτε επιτυχημένος είτε αποτυχημένος.
-
Μια απρόσμενη απόφαση που δεν περίμενε κανείς πήρε ο Σάκης Ρουβάς.
-
Ηλεκτρολόγος μέσω εφαρμογής μας δείχνει πόσο ρεύμα καταναλώνει κάθε συσκευή μέσα στο σπίτι μας, ακόμα και σε standby mode.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου