Υλικά (2 Μερίδες)
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον, κομμένες
1 φλ. πατάτες με τη φλούδα, κομμένες σε κύβους
χοντρό αλάτι ΧΙΩΝ
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
5 μεγάλα αβγά
3 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
1/3 φλ. κίτρινο ημίσκληρο τυρί από αγελαδινό γάλα, τριμμένο
μαϊντανός, τεμαχισμένος, για γαρνιτούρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη γίνει τραγανό.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πατάτες στο πιάτο με το μπέικον και αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνι και το πετάμε.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε το βούτυρο στο πυρίμαχο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα αβγού στο ζεστό τηγάνι.
Απλώνουμε το μπέικον, τις πατάτες και το τυρί ομοιόμορφα πάνω από τα αβγά και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αβγά.
Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο, τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε με μαϊντανό, την κόβουμε στα δύο και τη σερβίρουμε ζεστή.
πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μια απρόσμενη απόφαση που δεν περίμενε κανείς πήρε ο Σάκης Ρουβάς.
-
Θέλετε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή; Υπάρχει ένα λαχανικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
-
Ερωτευμένη δηλώνει μία 18χρονη με τον 60χρονο σύντροφό της, κάνοντας τα 42 χρόνια διαφοράς να μοιάζουν ασήμαντα.
-
Ηλεκτρολόγος μέσω εφαρμογής μας δείχνει πόσο ρεύμα καταναλώνει κάθε συσκευή μέσα στο σπίτι μας, ακόμα και σε standby mode.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου