Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Πατάτες ογκρατέν με Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές

Mια συνταγή που μπορεί να βρίσκεται στο εορταστικό μενού ή και σε ένα οποιοδήποτε δείπνο!


ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα
2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
μια πρέζα ρίγανη
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ ζωμός λαχανικών
1 φλ κρέμα γάλακτος
150 γρ Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές
μια χούφτα φρέσκο κρεμμυδάκι, τεμαχισμένο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
μια χούφτα παρμεζάνα, τριμμένη
4 λωρίδες μπέικον κομμένες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το μέλι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. Χωριό βούτυρο αγελάδος σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να γίνει το μείγμα παχύρρευστο.
Προσθέτουμε και το ζωμό, ενώ χτυπάμε και έπειτα την κρέμα γάλακτος, λίγη τη φορά, για να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τις φέτες πατάτας στη σάλτσα, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μισό από το μείγμα πατάτα-σάλτσα σε ένα πυρέξ σε επίπεδη στρώση και προσθέτουμε την τριμμένη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές και μισό μείγμα κρεμμυδιού. Απλώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, το υπόλοιπο μείγμα κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Τα τελευταία 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν οι πατάτες ωραίο χρώμα.
Γαρνίρουμε με τραγανό μπέικον,  πασπαλίζουμε με Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.