Η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει μια απλή υπόθεση, ακόμα κι αν για τους περισσότερους μοιάζει με αγγαρεία.
Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας ίσως να μην επιτρέπουν να αφιερώσουμε σε αυτή αρκετό χρόνο. Ομως με απλούς τρόπους, ο χρόνος που οφείλουμε να διαθέσουμε μπορεί να μειωθεί στο μισό.
Ας μιλήσουμε για την καθαριότητα της κουζίνας και πιο συγκεκριμένα μιας ηλεκτρικής συσκευής που «παίρνει φωτιά» ιδίως τις γιορτινές ημέρες.
Ο φούρνος, ο πολύτιμος βοηθός μας στην μαγειρική, ίσως να μην καθαρίζεται τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Καμένα λίπη, οσμές και άλλα σημάδια που αφήνει πίσω της η συχνή χρήση του, διαφεύγουν την προσοχή μας. Οταν μετά την εκτέλεση μιας συνταγής επικρατεί χάος στην κουζίνα, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να καθαρίσουμε την πόρτα του φούρνου. Ενα μόνο υλικό από το ντουλάπι μας μπορεί να μας βοηθήσει.
Αυτό είναι η μαγειρική σόδα.
Βάλτε μια ποσότητα μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ και με λίγο νερό δημιουργήστε ένα παχύρευστο μείγμα. Απλώστε το μείγμα στην πόρτα της κουζίνας και αφήστε το για 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια με ένα καθαρό, νωπό πανί καθαρίστε την πόρτα του φούρνου. Ο απλός, αυτός φυσικός τρόπος πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά, χωρίς να ιδιαίτερη προσπάθεια.
Ο φούρνος θα λάμψει και θα είναι και πάλι έτοιμος για να σας βοηθήσει στο ψήσιμο χωρίς να έχει δυσάρεστα υπολείμματα από προηγούμενες μαγειρικές απόπειρες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η είδηση προκαλεί ανατριχίλα… Και δεν έχει να κάνει ούτε με εθνικιστικά πάθη ούτε ιδεολογίες φανατισμού.
-
Αυτός είναι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού ο οποίος πρότεινε την αποταξη των δύο υπαξιωματικών σπουδαστών που ξεκίνησαν το σύνθ...
-
Ακολουθούν πέντε κρυφές λειτουργίες τηλεφώνου που πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν:
-
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πραγματοποιεί σημαντικές αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ενηλίκων για το 2025 προσπαθώντας να
-
Το χρώμα του κρέατος στο χοιρινό είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του, γιατί καθορίζει την ποιότητά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου