Είναι απλά τέλειοι! Ένας ελληνικός μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό ταβερνάκι.
Υλικά Συνταγής
4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμμ. φέτα σε τρίμματααλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄.
Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.
Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι
.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.
Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
TA MME ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!!! ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ......
-
Αυτή η νεαρή γυναίκα έτρωγε μόνο ένα κομμάτι ψωμί την ημέρα για 5 χρόνια και ζύγιζε μόλις 29 κιλά.
-
Οχήματα που έχουν μείνει αχρησιμοποίητα για περισσότερα από επτά χρόνια θα αποσύρονται αυτόματα από τα επίσημα μητρώα των αρμόδιων Υπηρεσι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου