υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας ζήτησε από στρατονόμους να συλλάβουν Ταξίαρχο, ο οποίος έκανε έλεγχο για τη νομιμότητα υπόθεσης εξαγωγής πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία!
Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφέρει, ότι ο ΥΕΘΑ κάλεσε στο γραφείο του τον Ταξίαρχο παρουσία μάλιστα του ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ και συμβούλων, ώστε να του δώσει εξηγήσεις, η συζήτηση έγινε θερμή και ο ΥΕΘΑ του είπε ότι τον θέτει σε διαθεσιμότητα, ζητώντας μάλιστα την σύλληψη του από όργανα της Στρατονομίας, τα οποία είχαν κληθεί και περίμεναν έξω από το γραφείο του Υπουργού με χειροπέδες στα χέρια αναμένοντας οδηγίες.
Ο ΥΕΘΑ διέταξε, ο Ταξίαρχος να μείνει φρουρούμενος, στο προθάλαμο χωρίς μάλιστα την δυνατότητα να επικοινωνήσει με κανέναν, μετά από κάποια ώρα άλλαξε την απόφαση του και αποφάσισε, να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία του ΓΕΣ.
Η Νέα Δημοκρατία παρενέβη με ανακοίνωσή της στο θέμα, και αύριο προτίθεται να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή!
Στην ανακοίνωση αναφέρει:
«Στον κυριακάτικο Τύπο δημοσιεύεται μια καθ’ όλα περίεργη ιστορία, για την οποία οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι στην διαμόρφωση μιας συμφωνίας της Ελλάδος με την Σαουδική Αραβία για την πώληση από το ελληνικό Υπουργείο Αμύνης πολεμικού υλικού αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο.
Το ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, εμφανίζει τον Υπουργό Αμύνης κ. Π. Καμμένο να διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού - παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων - επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας, ως όφειλε, αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας.
Τα ερωτήματα προς τους κ. Καμμένο και κ. Τσίπρα είναι αμείλικτα και τους καλούμε να τα απαντήσουν σήμερα κι όλας:
- Ποιος ήταν ο - κατά το δημοσίευμα - μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες;
- Ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει την διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα;
- Ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία στις 17 Ιουνίου 2017;
Το θέμα είναι - για προφανείς λόγους - εξαιρετικά σοβαρό και η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αύριο κι όλας σχετική ερώτηση στην Βουλή».
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου