Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σολωμός ψητός με σάλτσα “ολλαντέζ”

Ο σολωμός αφού ψήθηκε όσο πρέπει στον ήλιο, φόρεσε την χρυσαφιά μπέρτα του και ξάπλωσε αναπαυτικά στο πιάτο του! Η  συνέχεια στα
στομάχια σας!!! Κουζίνες αμέσως!!

Υλικά
2 φέτες σολωμού
Για τη σάλτσα Hollandaise:
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. λευκό κρασί
50 ml νερό
3 κρόκους αυγών
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. λεμόνι
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σολωμό
Πλένετε, αλατίζετε ελαφρά και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′ περίπου από κάθε πλευρά.

Για τη σάλτσα hollandaise
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια το πιπέρι, το κρασί, το νερό και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ.

Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω από μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά και όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις