Μια κλασική, μεθυστική συνταγή που θα τους εντυπωσιάσει όλους στο τραπέζι σας!
Τυρί: Χαλούμι
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 60 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα)
Δυσκολία: Μέτρια
Θα χρειαστείτε:
• ελαιόλαδο
• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
• 1 ποτήρι του νερού κονιάκ
• 250 γρ. ντομάτες λιαστές από τα οποία τα 150γρ. πολτοποιημένα και τα υπόλοιπα 100 γρ. κομμένα στη μέση.
• 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
• 1 χυμό λεμονιού
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Βήμα-βήμα:
1. Σε μια κατσαρόλα, με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε πολύ καλά το μοσχαράκι.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον πολτό από τις λιαστές ντομάτες.
3. Σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας.
4. Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμο το κρέας και έχει δέσει λίγο η σάλτσα από τα υγρά του φαγητού, προσθέτουμε το χαλούμι, τις κομμένες λιαστές ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό.
5. Όταν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε η διοίκηση του Σκλαβενίτη, καταγγέλλοντας ακόμη μια «τρανταχτή» περίπτωση απάτης και δυσφήμισης του ονόματ...
-
Ένα από τα πράγματα που αναρωτιόμαστε είναι γιατί η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δεν βρίσκεται στην τηλεόραση.
-
Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια νόσος που «προτιμά» τις γυναίκες και η οποία προκαλεί μείωση στην οστική πυκνότητα μέσα από την ταχύτερη απώ...
-
Σοβαρό τροχαίο είχε πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός στη λεωφόρο Συγγρού, το μεσημέρι της Παρασκευής (20/12).
-
Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου